Rechter vraagt opheldering jury in zaak Apple vs Samsung

Auteur: , Geen reacties
Rechter vraagt opheldering jury in zaak Apple vs Samsung

De rechtszaak tussen Apple en Samsung is nog niet helemaal over. Beide partijen kunnen nog beroep aantekenen. Maar ook de rechter wil van de jury meer informatie over het oordeel.

Zo heeft de jury bepaald dat Samsung het Apple patent ‘autocomplete’ heeft gekopieerd maar hier geen schadevergoeding aan gekoppeld heeft. Autocomplete is de functie waarbij de telefoon woordsuggesties geeft terwijl er nog getypt wordt.

Volgens de rechter, Lucy Koh, heeft elke patentschending een schadevergoeding tot gevolg of zoals ze het zelf zegt; “no less than a reasonable royalty.” Dit zal voor het eindoordeel in grote lijn niet veranderen. In een artikel van Recode zien we het besluit van de jury en de daarop volgende notitie van de rechter.

Ondanks dat Apple de rechtszaak heeft gewonnen wordt er niet gesproken over een grote overwinning. Samsung moet Apple een schadevergoeding van 120 miljoen dollar betalen wat een stuk minder is dan de geëiste 2.2 miljard dollar. Daarnaast is ook Apple veroordeeld tot het betalen van 158.000 dollar. Experts zeggen dan ook dat in de toekomst meer winst behaalt kan worden als ze samen gaan werken in plaats van elkaar te bevechten in de rechtszaal.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).