Reclame op Netflix voor een goedkoper abonnement?

Reclame op Netflix voor een goedkoper abonnement?
Is dit dan de oplossing?

Recent werd bekend dat Netflix de prijzen in het Verenigd Koninkrijk voor een abonnement met 20 procent gaat verhogen. Recent waren er ook in Nederland verhogingen met betrekking tot de abonnementen van de Amerikaanse streamingdienst. Het hebben van Netflix wordt alsmaar duurder en duurder, zo lijkt het. Wat te doen?

Bij The Guardian stellen ze dat het tonen van reclame misschien de oplossing is tegen prijsverhogingen. Zo maakt Netflix toch geld en is de consument niet de dupe. Althans, op financieel gebied. De reden dat veel mensen voor Netflix kiezen is juist vanwege het ontbreken van iedere vorm van reclame.

Het is echter niet ondenkbaar dat reclames in de toekomst naar de streamingdienst komen. De prijzen verhogen gaat op een gegeven moment tegenwerken. Denk aan een concurrent als Disney+ die later dit jaar live moet gaan. Netflix zal zich achter de oren moeten krabben wat een toekomstige stabiele vorm van inkomsten kan garanderen zonder dat klanten massaal gaan weglopen. Het verhogen van de abonnementsprijzen heeft immers tot gevolg dat klanten wel twee keer nadenken voordat ze het abonnement verlengen.

Lees ook: Deze films en series kijk je in juni op Netflix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *