Reclamevideo’s op Facebook spelen nu automatisch af

Facebook video-advertenties
Voortaan krijgt u op uw Facebookpagina een sloot meer video-content te zien. Advertentiefilmpjes die je zelf niet meer hoeft aan te klikken. Scheelt weer een klik. Topservice, nietwaar? /sarcasm

Sinds vorige maand test Facebook met video’s -door vrienden gedeeld- die zonder ergens op te klikken automatisch afspelen. Zonder geluid, dat dan weer wel. Uit de test bleek dat automatisch afgespeelde video’s 10 procent vaker werden bekeken, geliket, gedeeld of van commentaar werden voorzien. Mark Zuck€rb€rg biedt het daarom nu ook aan voor adverteerders.

Apps en desktop

Het testen van reclamevideo’s die automatisch afspelen als als ze op het scherm verschijnen begint deze week. Je krijgt ze te zien in alle mobiele apps en op de desktop. Geen ontkomen aan. Want als je er geen zin in hebt “scroll je er gewoon voorbij”, aldus Facebook.

Geen mobiele dataslurper

Op mobiele apparaten zijn video’s die automatisch beginnen te spelen van tevoren gedownload, mits het toestel op Wi-Fi is aangesloten. De video’s zullen dus niet van de databundel van de gebruiker gebruik maken, zo laat Facebook weten.

Een voorbeeld van de aanstaande reclameterreur op FB kan je HIER in een video bekijken, waar een promo voor de film Divergent gedraaid wordt.

Facebook zet reclamevideo's op autoplay

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *