Recordaantal iPhones verkocht, iPad-verkoop stagneert

iPad mini Retina
Gisteravond presenteerde Apple de cijfers over het afgelopen kwartaal. Vol trots wist het merk uit Cupertino te melden dat er in het afgelopen kwartaal 33,8 miljoen iPhones verkocht waren, maar er waren ook een aantal mindere punten.

Het afgelopen kwartaal behaalde Apple een winst van $7,5 miljard op een omzet van $37,5 miljard. Een jaar geleden was de winst echter nog $8,2 miljard terwijl de omzet ‘slechts’ $36 miljard was. Ook daalde de bruto marge van 40% naar 37%.

Ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar zijn er 26% meer iPhones verkocht. Sterker nog, dat is een record voor het zogenaamde september-kwartaal bij Apple. In de periode juli tot en met september gingen 14,1 miljoen iPads over de toonbank, en dat zijn er slechts 100.000 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. In de laatste drie maanden van dit jaar zal dat ongetwijfeld aantrekken met de lancering van de iPad Air en iPad mini Retina.

Aandeelhouders profiteerden het afgelopen kwartaal ook van de goede prestaties van Apple. Er vloeide $7,8 miljard terug naar aandeelhouders in de vorm van dividend en aandelen die ingekocht werden.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *