Red Dead Redemption 2 – Check de eerste gameplay (trailer)

Auteur: , Geen reacties
Deze game wordt insane!

De gameplaytrailer van 6 minuten is een ware traktatie, geloof me.

Er zijn maar weinig ontwikkelaars in de gamewereld die steevast kwalitatieve games weten te maken met zo veel detail, finesse en herspeelbaarheid als Rockstar. Het is daarom niet gek, dat ze langzaam alles op tafel leggen omtrent de aankomende Wilde Westen-game Red Dead Redemption 2. Check hieronder de eerste echte gameplaytrailer.

Het is in één oogopslag duidelijk: Red Dead Redemption 2 is wonderschoon. De vorige Red Dead kwam in 2010 uit en maakte toen smakelijk gebruik van de hardware van de PlayStation 3 en Xbox 360. Het tweede deel van de Redemption-reeks gaat volledig voor de top-hardware, ondanks het gebruik van dezelfde engine. Het implementeren van tal van omgevingen – waaronder moerassen, woestijnen en bergtoppen – pusht de engine tot het absolute toppunt.

Maar dat de game prachtig is, dat wisten we al een beetje. Wat we daarentegen niet wisten, is hoe veel je daadwerkelijk kunt doen in Red Dead Redemption 2. Een van mijn kritiekpunten op het eerste deel (in vergelijking tot bijvoorbeeld GTA) is het gebrek aan vrijheid in de open wereld. Ja, je kunt wat jagen of een potje knallen, maar eigenlijk zijn alleen de missies het waard om te doen. Red Dead Redemption 2 verbetert enorm op dit gebied.

Meer te doen, meer te zeggen
Uit de 6 minuten durende trailer is op te maken dat er een nieuwe bezigheid naar de serie komt: een kamp onderhouden. Nu, op het eerste gezicht klinkt dat misschien niet geweldig, maar het geeft de speler buiten het hoofdverhaal wat om te doen in de gigantische open wereld. Jagen heeft nu zin, je paard verzorgen levert je bonussen op en gesprekken met je bendeleden kunnen je nieuwe informatie opleveren (en mogelijk ook missies). Kortom, veel meer mogelijkheden.

Ook door het uitgebreidere RPG-element krijg ik bijna kippenvel van Red Dead Redemption 2. Je kunt je uiterlijk ongetwijfeld weer aanpassen en je ogenschijnlijk eindeloze zakken kun je naar lieve lust vullen met uiteenlopende wapens. Wat betreft interacties met de wereld om je heen is Red Dead Redemption 2 daarentegen een aantal stappen verder gegaan.

Willekeurige interacties (zoals die altijd in Rockstar-games zitten) hebben meerdere verlopen. Je kunt situaties nu naar lieve lust (de-)escaleren door ruzie te zoeken, een vijandige sheriff om te praten of door te vragen wanneer NPC’s iets willekeurigs zeggen. Deze interacties moeten de wereld levendiger maken en het geeft de speler wederom veel meer te doen.

Red Dead Redemption 2 werd voor de tweede keer uitgesteld en komt dan toch echt op 26 oktober uit voor de PlayStation 4 en Xbox One. Voor die tijd kondigt Rockstar Games al aan nog een trailer uit te brengen met daarin meer informatie over missies, activiteiten, vijandige gangs, overvallen (heists uit GTA?) en nóg meer om te doen. Yup, deze game wordt absoluut monsterlijk!

Foto @RockstarGamesEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).