Red Dead Redemption 2 reviews: 10/10 en beter dan GTA V!

Perfectie!
Media zijn het er unaniem over eens, Red Dead Redemption 2 is Rocktstar’s beste game ooit.

Rockstar is een ontwikkelaar zoals geen andere. De studio’s onder Rockstar nemen altijd de tijd, hebben uitzonderlijk veel ambitie en (niet geheel onbelangrijk) een absurd budget. Niet heel gek dus, dat ze garant staan voor een paar van de beste open-wereld-games ooit. Red Dead Redemption 2 is geen uitzondering op die regel. Sterker nog, het wordt unaniem met een dikke 10 geprezen, krijgt de officieuze titel van beste Rockstar-game en wordt zelfs de beste game van de afgelopen 5 jaar genoemd! Kortom, alom lof voor de bende van Dutch en een scala aan toffe personages.

IGN US – 10/10
Rockstar heeft maar liefst 8 jaar gedaan over een vervolg op het gigantisch succesvolle Read Dead Redemption. Dit deel, een prequel van de originele Red Dead Redemption, heeft dus uitzonderlijk lang liefde en aandacht gekregen. Niet heel gek dus, dat IGN eigenlijk niet zo goed weet waar ze moeten beginnen. “Dit is niet alleen Rockstar’s beste werk tot nu toe; de game bevat praktisch geen enkele compromis wat het moeilijk maakt om te beginnen met het bespreken van de game.”

[gv data=”Dw_oH5oiUSE”][/gv]

Maar uiteindelijk vindt het medium wel een beginnetje en weet vervolgens van geen ophouden. Het moge duidelijk zijn, dit is een bijzondere game: “Red Dead Redemption 2 staat schouder aan schouder met Grand Theft Auto V als een van de beste games van het moderne tijdperk. Het is een prachtige weergave van een lelijke periode; de game is geduldig, afgewerkt en bovendien ontzettend leuk om te spelen. Dat gecombineerd met Rockstar’s beste verhalenvertelling ooit maakt dit een game van uitzonderlijke kwaliteit.”

The Guardian – 5/5
Hoe afgewerkt is de game precies? Je kunt met letterlijk ieder persoon en zelfs alle dieren interactie voeren, het haar van de hoofdpersoon groeit (enigszins) realistisch, dus na een paar in-game dagen heb je een flinke baard en langere haren en wanneer je wat nachten in de wildernis hebt doorgebracht, is je karakter letterlijk smerig. In cut-scenes staat daar dus een ongewassen, ongeschoren smeerlap als je niet uitkijkt. Eten en drinken is belangrijk, je moet je kleden tegen de kou en de ballen van de paarden krimpen als het koud is (ja echt waar!).

The Guardian apprecieert die details en noemt naast alle uitzonderlijk goed uitgewerkte personages nog een belangrijk personage in Red Dead Redemption 2: de wereld zelf. En alle gameplay-mechanieken en mogelijkheden zijn naadloos door de wereld verweven. “Maar de wereld is niet alleen adembenemend mooi, maar bevat ook zo veel dat je regelmatig op een onverwachts avontuur gestuurd wordt.”

“Zo was ik aan het jagen op een ram toen ik op een treinroof stuitte. Ik koos ervoor om me te gaan bemoeien, redde de trein en reed naar het eerstvolgende station, waar ik in de lokale saloon in een knokpartij terecht kwam vanwege een pokergame. Toen de wetshandhavers kwamen sloeg ik op de vlucht om mijlen verderop in een onbekend deel van de map uit te komen. Daar zette ik mijn kamp op en at wat wild vlees.”

De journalist vertelt dat hij vervolgens op een hideout van een gang stuitte, het daaropvolgende vuurgevecht ternauwernood overleefde, om vervolgens wederom opgejaagd te worden door de bounty hunters die hij de dag ervoor kwijt was geraakt. Deze avontuurlijke escapade van zo’n twee uur gameplay voegt alleen maar toe aan de kleurrijke ervaring van RDR2 en zijn verhaal van ruim 60 uur.

GamesRadar – 5/5
Zijn er dan geen minpunten te vinden in een perfecte game? Natuurlijk wel. De eerste akte van de game is volgens GamesRadar behoorlijk traag, wat sommige mensen met minder tijd een beetje tegen kan gaan staan. Ook stellen reviewers dat sommige missies een beetje saai en voorspelbaar worden naarmate je verder in het lekker lange verhaal komt. Het einde van dat verhaal is dan uiteindelijk misschien ook een beetje teleurstellend.

[gv data=”HVRzx17WHVk”][/gv]

Dat neemt niet weg dat GamesRadar het misschien wel het beste samenvat en en de game geheel terecht bekroont als een van de beste games van de afgelopen jaren. “Hoe goed is Red Dead Redemption 2 precies? In de afgelopen jaren zou ik slechts een paar andere titels overwegen op dit ultra elite level en dat zijn GTA V, Metal Gear Solid 5 en The Witcher 3. Dit is een keiharde 5/5 klassieker die een briljant geschreven script, fantastische tech en een van de meest brutale verhaalstructuren in een triple-A-titel ooit bevat.”

De reviewer vergelijkt de game ook nog even met de herleving van Kratos in God of War van eerder dit jaar. Die kreeg namelijk ook overal een dikke 10. “Het verhaal wordt zo goed overgebracht, dat je emotioneel nog meer betrokken bent bij een paard (in een specifieke scene) dan bij Kratos in de gehele God of War-game.”

De reviewer sluit af met een concrete tip die ik niet kan betwisten: “Ben je van plan om dit jaar slechts één game te kopen? Dan zou dat absoluut deze wonderbaarlijke Wilde Westen-quest moeten zijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *