Red Dead Redemption 2: Dit is wat we weten

Dutch's gang zal het Wilde Westen hoe dan ook onveilig gaan maken
Er is een nieuwe trailer van Red Dead Redemption 2 uitgekomen, wat vraagt om een analyse en een samenvatting van alles wat we over Rockstar’s aankomende topper weten.

Er zijn weinig ontwikkelaars die praktisch iedereen kent, maar Rockstar Games is daar weeldegelijk een van. Na de recente aankondiging van de L.A. Noir-remaster reed de op stoom rijdende hypetrain vandaag naar het Wilde Westen, want Rockstar bracht onder andere een nieuwe trailer uit van het langverwachte Red Dead Redemption 2. Dit is wat we tot nu toe allemaal weten.

[gv data=”F63h3v9QV7w”][/gv]

Jazeker, deze monsterlijke trailer van Red Dead Redemption 2 streelt onze langverwachte verwachtingen zeker, maar het vergt een getraind oog om alle details te ontfutselen, al is het zelfs dan nog niet mogelijk om er alles uit te halen. Hier dus een samenvatting van wat nu al (zo goed als) zeker is over RDR2.

Verhaal
In een eerder bericht trokken we al vergelijkingen tussen Red Dead Redemption 2 en GTA V en met de nieuwe informatie wordt die vergelijking alsmaar duidelijker.

We zullen in elk geval gaan spelen met Arthur Morgan, een van de leden van de Van Der Linde Gang, ofwel Dutch’s Gang. Die ken je wellicht nog van de eerste Red Dead Redemption, want de hoofdpersoon van die nu al iconische titel, John Marston, maakte deel uit van de befaamde overvallers totdat hij na een mislukte overval voor dood werd achtergelaten.

We mogen dus als rode draad door het verhaal de verhaallijn rondom de bende van Marston en Morgan verwachten. Ik durf er tevens geld op in te zetten dat we – zoals in GTA V – heists mogen gaan voorbereiden en uitvoeren met de bende; Wellicht zelfs met Marston als speelbaar personage.

Locatie
Ook werd er op het altijd interessante Reddit een screen gedeeld van de mogelijke map van RDR 2. Die map vind je hier. Het lijkt er op dat de open wereld van de serie deels gaat overlappen, want meerdere locaties kwamen ook al in de eerste Red Dead Redemption voor.

Daarnaast zal New Bordeaux een locatie in de game zijn, wat een directe link heeft met Mafia III. Deze game speelt zich namelijk ook af in de gefictionaliseerde versie van New Orleans. Overigens geen toeval, want het moederbedrijf van Rockstar – Take Two genaamd – beheert ook Mafia-maker 2K Games. Over Take Two gesproken, in mijn column over GTA V ga ik dieper in op de achterlijke beslissingen die het moederbedrijf recentelijk nam.

Andere info
Naast een indicatie van het verhaal en de locatie mogen we ook een uitgebreide multiplayer verwachten in RDR 2. Waar er in de voorganger een prima multiplayer zat, zal het gigantische succes van GTA Online Rockstar zeker beïnvloeden als het gaat om mutliplayer. Verwacht posse’s, een gigantische open wereld, een draaiende economie en gezien het recentelijke cash grab-fest ook een sloot aan DLC.

Red Dead Redemption 2 zal in de lente van 2018 uitkomen nadat de game eerder dit jaar vertraagd werd. Hij zal voor de Xbox One en PlayStation 4 uitkomen. Check tot die tijd ook nog de eerste trailer van Red Dead Redemption 2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *