Red Dead Redemption 2 singleplayer: tientallen uren plezier

De tofste games van 2018 vind je in dit lisjtje
Rockstar heeft zich absoluut niet ingehouden voor de singleplayercampagne.

De singleplayercampagne, het is toch een begrip wat zo langzamerhand stukje bij beetje begint af te takelen bij de games van tegenwoordig. Als beste voorbeeld kunnen we Call of Duty: Black Ops 4 gebruiken, een game waar nog niets eens een singleplayercampagne aanwezig is. Bij Rockstar gaan ze echter volledig tegen de trend in.

Met de te verschijnen game Red Dead Redemption 2 zijn ze namelijk maandenlang in de weer geweest met de singleplayer. In een uitgebreid interview met Rockstar-medeoprichter en -scenarioschrijver Dan Houser in Vulture valt te lezen dat de campagne ongeveer 60 uur lang aan gameplay bevat.

Waarschijnlijk is de 60 uur alleen bedoeld voor de echte strevers die zo snel mogelijk het spel uit willen hebben gespeeld. Volgens Houser was er eigenlijk zelfs 5 uur extra te spelen, maar enkele delen zijn eruitgehaald omdat het simpelweg ‘niet werkte’. Het zou gaan om een ’tweede liefde’ voor hoofdpersonage Arthur Morgan.

Uiteindelijk zijn er maar liefst 1200 acteurs gebruikt om hun bijdrage te leveren aan het Red Dead Redemption 2 verhaal. Verdere interessante details: er zitten 300.000 animaties in de game en maar liefst 500.000 gesproken regels. Van de 1200 acteurs zijn er vrijwel geen bekende acteurs te vinden. Volgens Houser vanwege slechte ervaringen met beroemde acteurs en hun ‘ego’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *