Red Dead Redemption 2 wéér uitgesteld (nieuwe screens)

Bang bang
Dat is even balen, maar beter dan het alternatief.

Rockstar, de welbekende ontwikkelaar van de GTA-serie, laat in een blogpost weten dat het langverwachte vervolg op Red Dead Redemption uitgesteld wordt. Weer. In december van 2016 schreven we over de aankomende cowboy-game, die op dat moment in het najaar van 2017 uit zou komen. Dat werd lente 2018 en nu is ook die datum weer verschoven.

Uitstel
Het Amerikaanse bedrijf komt ditmaal daarentegen wel met een exacte datum, iets dat ze tot nu toe nog niet hebben gedaan. Op 26 oktober van dit jaar kunnen Xbox One- en PlayStation 4-eigenaren aan de slag met het western-epos. Het nieuws zal ongetwijfeld als een teleurstelling komen voor veel fans die al sinds het najaar van vorig jaar hun western-gevoelens moeten bedwingen.

Rockstar verontschuldigt zich (terecht) in de blogpost: “We zijn blij om jullie mede te delen dat Red Dead Redemption 2 uit zal komen op 26 oktober 2018. We verontschuldigen ons tegenover iedereen die teleurgesteld is door deze vertraging. Hoewel we de game eerder uit hadden willen brengen, hebben we wat extra tijd nodig voor het polijsten [van de game].”

“We danken jullie hartelijk voor al het geduld en we hopen dat, wanneer jullie de game kunnen spelen, jullie het ermee eens zullen zijn dat de langere wachttijd het allemaal waard was,” zo gaat het bedrijf verder. “Ondertussen kun je de nieuwe screenshots van de game checken. We kijken ernaar uit om een hoop meer informatie met jullie te delen in de aankomende weken.”

[gv data=”F63h3v9QV7w”][/gv]

Niet getreurd
Hoewel de eerste reactie op de tweede vertraging in een al heel lang ontwikkelingsproces die van teleurstelling is, is het uiteindelijk allemaal in ons voordeel. Een mindere ontwikkelaar had wellicht ervoor gekozen om een onaf product te verkopen, eventueel met wat stevige patches na de release. Rockstar wil daarentegen zeker weten dat de game – waarschijnlijk weer een van de duurste games ooit gemaakt – ook echt zo goed als perfect is.

Natuurlijk had ook ik de game deze lente al willen spelen, maar uiteindelijk staat Rockstar altijd garant voor kwaliteit. Dat kan alleen als wij, de community, ze de tijd geven om er alles uit te halen. Nu, zoals vaste lezers wel zullen weten, heb ik (nog) geen next-gen console, dus als Rockstar een extra jaartje de tijd wil nemen om Red Dead Redemption 2 ook voor de PC uit te brengen, dan wil ik best nog langer wachten hoor?

Foto’s @RockstarGames/Take-Two Interactive
[lg_folder folder=”0_Games/Red-Dead-Redemption-2-2018/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *