RED Hydrogen One: smartphone met holografische features

RED Hydrogen One: meer info bekend
Zet het innovatieve bedrijf RED de trend deze zomer?

Grote stappen worden er niet meer gezet, maar smartphones blijven zich toch elk jaar iets verbeteren. Zowel qua design als specificaties hebben we tegenwoordig weinig reden tot klagen. Het bedrijf RED wil de boel echter flink op zijn kop zetten met de Hydrogen One-smartphone, een toestel met holografisch scherm en meer.

Uit een nieuwe blogpost van RED blijkt dat het toestel beschikt over een 5,7 inch scherm en een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Naast een gewone schermweergave is er ook een 4V-modus voor holografische weergave. Dankzij deze techniek moet het mogelijk zijn om zonder 3D-bril of iets dergelijks toch 3D-beelden te kunnen zien op de RED Hydrogen One.

Als we RED-topman Jarred Land moeten geloven, wordt de smartphone een absolute must-have. Het beeld in de 4V-modus moet beter zijn dan regulier 3D. Ook is het bedrijf intensief bezig met verschillende (grote) partners en mediaplatformen, waardoor het andere mogelijk moet worden om 4V-beelden te delen.

RED Hydrogen One

Verder is bekend over de specificaties dat er een Snapdragon 835x-chipset aanwezig is, waarschijnlijk een gemodificeerde versie van de originele chip. Daarnaast is de RED Hydrogen One iets grover gebouwd dan de meeste toestellen met een vergelijkbare grootte. Daarentegen is er wel een flinke 4500 mAh aan accucapaciteit aanwezig.

Een ander hoogtepunt van de Hydrogen One moeten de camera’s aan de voor- en achterkant worden. Deze moeten in staat zijn om video’s in 2D, traditioneel 3D en in het nieuwe 4V-format te kunnen opnemen.

Het ziet er niet naar uit dat RED de eerder aangekondigde releasedatum haalt. In juli vorig jaar streefde het bedrijf ernaar om de Hydrogen One begin 2018 uit te brengen. De focus zou nu liggen op de zomer van 2018. De aluminium versie moet rond de 1195 dollar kosten, terwijl je voor de titanium Hydrogen One 1595 dollar kwijt bent.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *