RED onthult meer over hun holografische smartphone


De 2D, 3D, AR, VR en MR smartphone van RED gaat partnerships aan met gespecialiseerde bedrijven.

In juni van dit jaar kwam smartphone- en camerafabrikant RED met een wel heel bijzondere claim: Ze zouden ’s wereld eerste holografische smartphone gaan maken. Nu was ik toentertijd redelijk sceptisch over de uitwerking van een sci-fi-scherm, maar het lijkt in elk geval meer dan een hoax te zijn.

Nu laat RED meer weten over de zogenoemde Hydrogen One. De holografische technologie zou namelijk mogelijk gemaakt worden door een exclusief partnerschap met startup Leia, zo meldt BusinessWire. Nu heb ik een zwak voor de naam – duidelijk geïnspireerd door Star Wars – maar twijfel ik nog steeds of het überhaupt mogelijk is.

De startup beschrijft zichzelf als “de koploper op het gebied van lichtveld holografische displays voor smartphone’s.” Hun technologie werd in 2015 in de onderstaande conceptvideo belicht. Het effect zou bereikt worden door middel van een proces dat ‘diffractie’ heet. Hoewel het natuurkundige proces achter dit fenomeen behoorlijk ingewikkeld is, komt diffractie neer op het afbuigen van licht omdat het niet door een bepaald materiaal (bijvoorbeeld een scherm) heen kan schijnen.

[gv data=”JGR03TzZONA”][/gv]

De afbuiging van het licht in combinatie met een 3D aanwijstechnologie zou dus kunnen resulteren in een holografisch scherm. Toch is het proces me nog steeds niet helemaal duidelijk, omdat licht toch niet zichtbaar is als het niets raakt? Met andere woorden, moet je licht niet op iets projecteren om een holografisch beeld te krijgen?

Nu zijn er na een vlugge Google-zoekspree ook manieren om licht in de lucht te porjecteren, maar men kan op het moment nog geen scherp of interactief beeld met een holografisch apparaat maken, laat staan een apparaat dat in je zak past en ook als gewoon scherm werkt.

Wanneer de Hydrogen One uit komt is nog onbekend, maar hopelijk krijgt een grote groep testers het toestel zeer binnenkort in handen. Overigens zal het toestel ongeveer dezelfde prijs krijgen als de iPhone X, dus als het echt werkt, zou ik wel weten waar ik mijn €1200,- euro aan uitgeef!

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *