Reddit-posts worden horror voor Ryan Reynolds

Ryan-Reynolds-RedditHollywood-acteur wordt producer van ‘The Patient That Nearly Drove Me Out of Medicine’.

Toen Jasper DeWitt op het reddit-kanaal ‘no sleep’ zijn horror-verhaal publiceerde veranderde de wereld snel voor hem. Hij werd al tijdens de publicaties benaderd door een manager die erg onder de indruk was van zijn verhaal. Nadat Dewitt hem sprak en de manager aan het werk kon bleek er al snel interesse om zijn verhaal te verfilmen. In een bieding waarin diverse gerenommeerde studio’s tegen elkaar opboden werden de rechten op het verhaal te koop aangeboden. Uiteindelijk bleek de combinatie van Twentieth Century Fox en Vertigo Entertainment het winnende bod uit te brengen. Zij benoemden acteur Ryan Reynolds als producer. Reynolds was geen onbekende van het werk, want hij retweette de eerdere posts van Dewitt al. Wie er als regisseur en acteurs aan het werk gaan en wanneer de film wordt uitgebracht is nog niet bekend.

Het Reddit-kanaal ‘no sleep’ heeft een zekere reputatie. De opzet van het kanaal is dat mensen horror-verhalen verzinnen en delen. De community, bestaande uit maar liefst 13 miljoen leden, reageert dan alsof zij die verhalen hebben meegemaakt. Hierop kan de auteur dan een vervolg maken. De community staat erom bekend regelmatig jong talent voort te brengen. Voor de investeerders in auteurs en films is de community ook een goede graadmeter om de populariteit van hun toekomstige projecten vooraf te kunnen inschatten. DeWitt is dan ook niet de eerste auteur die ontdekt is door zijn posts in dit kanaal. Zo leidde de publicatie van zijn verhaal ‘Penpall’ voor Dathan Auerbach na een kickcstart-campagne tot een deal met een uitgeverij om zijn toekomstige boeken uit te geven.

Ook DeWitt lijkt verzekerd van een toekomst als horror-auteur. Inmiddels publiceerde hij naast het verhaal dat zijn doorbraak werd nog 12 verhalen op hetzelfde Reddit-kanaal. The Patient That Nearly Drove Me Out of Medicine, dat gaat over een ideologische dokter dat door het oplossen van een mysterie zijn meest veeleisende patiënt wil genezen, is daar ook nog steeds te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *