‘Reguliere Huawei P20 mist een lens en waterdichtheid’

Auteur: , 1 Reactie
Huawei P20 design

Veelbelovende specs voor Huawei's nieuwe vlaggenschip.

Nog een paar dagen wachten en dan presenteert Huawei eindelijk haar nieuwe P20-serie. Hoewel de Chinese fabrikant oorspronkelijk op het MWC haar nieuwe toestellen uit de doeken wilde doen, heeft het bedrijf (uit angst om overschaduwd te worden door Samsung) last minute besloten om de presentatie op 27 maart in te plannen. De toestellen lijken echte powerhouses te worden.

Volgens betrouwbare ‘scoop-master’ Roland Quandt beschikt de reguliere P20 over een snelle Kirin 970-chipset, Full-HD+ scherm, 4GB RAM en 128GB aan intern opslaggeheugen en twee hoogwaardige camera’s aan de achterkant gemaakt in samenwerking met Leica. Helaas ontbreekt een waterdichte behuizing, iets waar de Huawei P20 Pro wel over beschikt.

Naar verluidt is waterdichtheid niet het enige verschil tussen de reguliere P20 en de Pro-versie. Zo beschikt de Pro vermoedelijk zelfs over drie camera’s aan de achterkant, iets waar de uitnodiging van het event op duidt. De 24 megapixel-selfiecamera is wel hetzelfde. Deze beschikt over Light Fusion-technologie, waardoor je ook in omstandigheden met weinig licht puike foto’s moet kunnen schieten.

Hoewel de verschillen tussen de twee versies niet al te groot lijken, is de prijs dat zeker wel; waar de reguliere variant voor 679 euro over de toonbank gaat, moet je voor de Huawei P20 Pro maar liefst 899 euro neertellen. Voor iedereen die dit te duur vindt, is er gelukkig nog altijd de Huawei P20 Lite die 369 euro kost.1 reactie

Met deze adviesprijzen is het beter om te wachten tot de afgeleiden onder de naam Honor worden gepresenteerd. Dat scheelt je al gauw 200 euro t.o.v. de P20 of de P20 pro.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).