Releasedatum The Mandalorian S2 op Disney+ bekend

Auteur: , 5 Reacties

Fans hoeven helemaal niet lang te wachten op het tweede seizoen van de hitserie op Disney+.


Kort na de release van de Star Wars serie The Mandalorian op Disney+ werd al bekend gemaakt dat er een tweede seizoen aan zou komen. De populaire (en verrassend gerenommeerde) show komt zelfs dit jaar al en fans van de bounty hunter hoeven niet eens zo lang te wachten.

The Mandalorian is een Star Wars-spin-off over een premiejager uit de Mandalorian-organisatie die een wel heel bijzonder wezen tegenkomt. De eerste live action tv-serie in het Star Wars-universum kwam in november van vorig jaar naar het zeer populaire streamingplatform. Nog geen jaar later komt het tweede seizoen alweer uit.

Disney CEO Bob Iger onthult tijdens een earnings call dat The Mandalorian season 2 in oktober van 2020 uit zal komen. Dat is uitzonderlijk voor een serie; zeker een van deze kwaliteit. Doorgaans kost het implementeren van CGI (wat in The Mandalorian alom aanwezig is) ontzettend veel tijd en ook het schrijven en uitwerken van een show is geen kattenpis.

Maar we hebben het hier natuurlijk wel over Disney, de Bill Gates van de productiemaatschappijen. Met al die grote inkomstenstromen zal ook een heel groot deel direct naar The Mandalorian zijn doorgesluisd. Sterker nog, het zal een jaar kosten om het tweede seizoen überhaupt te schrijven en te filmen. En dan moet het hele post-process nog beginnen. Kortom, het lijkt erop alsof het tweede seizoen al lang in productie is omdat Disney stiekem al wist wat een succes het zou worden.

Verrassend overigens, want als Star Wars fan deed het me belachelijk veel pijn om te horen dat de huidige hoofd-trilogie (met de rotste appel in de hele Star Wars-saga) eigenlijk zonder vooraf geformuleerd plan werd gelanceerd. Hadden ze de hoofdfilms ook de Mandalorian-behandeling gegeven en/of Iron Man- en Mandalorian schrijver en regisseur Jon Favreau erop gezet, dan had de driekoppige trilogie misschien niet zo’n zure nasmaak achtergelaten.

Maar ik dwaal af. Ergens in oktober komt The Mandalorian seizoen 2 al naar Disney+. De exacte releasedatum houd je nog van ons tegoed.

Lees ook: The Mandalorian op Disney+ minder mooi dan zou moeten?5 reacties

Niet lang wachten …. bijna 1 jaar pauze.
Zo bijzonder snel is dat niet, ook niet voor een serie.
@turbobrick: Voor een gloednieuwe serie is dat echt wel snel hoor. Ze moeten eerst kijken hoe de show het doet. Kijk naar the Witcher, een van Netflix meest populaire shows ooit, gaat minstens anderhalf jaar kosten voor het volgende seizoen en daar zijn cgi en design van een veel minder niveau. Narcos Mexico, hetzelfde verhaal. Tenzij een show al een tijdje loopt is een jaar echt niet veel tijd voor een nieuw seizoen tenzij er al aan de pre-productie is begonnen voordat het eerste seizoen uit kwam
@yannickspinner: Bij alle producties is tegenwoordig CGI betrokken en dat gaat steeds sneller en men kan op ieder moment eraan werken, dag en nacht.
Er zijn geen buitenlandse locaties nodig, geen vergunningen/visa, etc
Kijk eens naar GOT, zelfs die hadden 1 jaar ertussen en hadden zeker in het begin meer episodes en ze waren langer. Om maar te zwijgen over de immense tonelen, costuums, dieren, en diverse locaties.

Kijk eens naar TM, veel locaties werden steeds hergebruikt. Veel CGI en uitrusting en costuums waren voorhanden.
Alleen al in zijn spaceship heb je aan netto content bijna 1 episode. Om maar te zwijgen over de thuisbasis van de bountyhunters en zijn gilde.

Kijk, ik vind niet dat seizoen 2 lang gaat duren maar laten we niet net doen alsof het een record tempo is voor een serie.
Nogmaals, GOT deed dat al bijna 1 decennium geleden.
@turbobrick: ben het deels met je eens hoor, maar game of thrones is juist een goed voorbeeld voor mijn standpunt. De eerste 6 seizoenen iedere keer een jaar, echt heel knap inderdaad. Maar de cgi is beperkt en de scripts schrijven zichzelf (gebaseerd op de boeken). Seizoen 7 en 8 duren plotseling ontzettend lang, juist omdat er in de laatste twee seizoenen bijzonder veel cgi voorkomt en ze plotseling zelf een serie moeten schrijven. Van historisch drama met hier en daar wat cgi naar een marvel-festijn (vooral het laatste seizoen).

En daarbij wil één serie die het zo snel kan niet zeggen dat het normaal is. Sterker nog, veel meer voorbeelden van shows met vergelijkbare kwaliteit die veel langer nodig hadden na het eerste seizoen!
@yannickspinner: Laten we wel wezen … Het hele Starwars verhaal is er al, al langer dan de meeste bezoekers hier (ruim 40 jaar !).
Characters waren er grotendeels al lang en de meeste recente zijn in de wat recentere films al ruimschoots uitgevonden.
Je hoeft niet heel moeilijk te doen qua design,costuums, namen, planeten, etc etc.
Het is een sub genre in een groot verhaal waarbij het schrijven dus relatief simpel is en alleen moet passen in het geheel.
Met name het design scheelt enorm want dat kost veel tijd en ook voor CGI kost dat veel tijd.

Maar laten we het eens hebben over de kwaliteit. Heb je een HDR toestel ?
Zo geweldig is TM helemaal niet op dat vlak, sterker nog het is prutswerk op HDR vlak en men heeft dus niet veel tijd nodig gehad hiervoor.
Voor het geval je niet bekend met hiermee, staan hele stukken op YouTube.
Verder, hebben we nou echt hoogstandjes gezien qua CGI ? Wees eerlijk.
Ik denk dat de personages en met name baby Yoda het goed deden en dat het verhaal aansprak.
Het is geen serie die een Oscar verdiend qua mind-blowing special effects,tenminste niet in mijn ogen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).