Renders nieuwe iPhones: zelfde design, nieuwe camera’s

Weinig nieuws
Deze renders spreken de gelekte afbeeldingen van vorige week direct tegen.

Afgelopen week lekte er renders van het meestal correcte OnLeaks uit die een bijzonder camera-eiland voor de nieuwe iPhones toonde. Renders van dezelfde hand tonen een ander prototype met wellicht een nog vreemder eiland (via: Compareraja.in).

Zoals het er nu naar uitziet komt Apple rond september met een nieuwe serie iPhones genaamd iPhone XI en hoopt het miljardbedrijf dat de verkopen van hun smartphones minder middelmatig is dan de sales van 2018. Blijkbaar hadden focusgroepen daarentegen niet zoiets van ‘we willen een nieuw, revolutionair design’, want de renders onthullen een ‘gewone’ iPhone met welbekende kenmerken.

De achterkant is wat dat betreft het meest verrassend, want het camera-eiland lijkt horizontaal en precies in het midden op de achterkant van het toestel te zijn gemonteerd. Het lijkt om een dual-camera te gaan die netjes, symmetrisch in het midden is geplaatst. Overigens zit er nog wat anders geks op het camera-eiland, want de nieuwe iPhones lijken te worden uitgerust met een ringvormige flits.

Kortom, een nieuwe camera-set-up maar weinig vernieuwends op het gebied van design. De nieuwe iPhones zullen dan ook weer worden uitgerust met een notch voor de front-camera en alle sensoren. Het lijkt er met andere woorden dus niet op dat het bedrijf uit Cupertino wil gaan innoveren zoals bijvoorbeeld OnePlus dat gaat doen met de fornt-camera.

Maar we moeten natuurlijk gewoon afwachten tot Apple officieel informatie naar buiten brengt. Op dit moment zijn er twee smaken: de bovenstaande renders tonen een nieuwe reeks iPhones (waarbij de eerder gelekte renders een andere iPhone tonen) of deze of de reeds gelekte renders moeten het nog tegen elkaar opnemen in een knock-out vergadering waarbij het officiële ontwerp zal worden kortgesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *