Retro Atari 2600: qua looks zit het wel goed

Atari VCS
De Atari VCS lijkt er dit jaar toch echt te gaan komen. Zo ziet ‘ie eruit.

De Atari VCS heeft een nogal rumoerige geschiedenis. Dan hebben we het natuurlijk over de remake, want het origineel is een ware klassieker op gamegebied. Dat is natuurlijk ook de reden dat het Indiegogo-project achter de moderne variant uiteindelijk 2,7 miljoen euro opbracht. Dat bedrag bleek echter niet zaligmakend.

De console heeft al verschillende redesigns ondergaan, maar inmiddels is duidelijk hoe ‘ie eruit moet gaan zien. Qua looks is de gelijkenis met de Atari 2600 natuurlijk treffend. Nieuw zijn de USB-poorten, die je kunt gebruiken voor het aannsluiten van de controller of een toetsenbord. Ook nieuw was de SD-poort, maar die heeft de productieversie niet gehaald.

Onder de motorkap ligt een AMD Ryzen-chip voor voldoende rekenkracht. Ja, je leest het goed: een AMD Ryzen. Je kunt namelijk niet alleen de bekende Atari-klassiekers spelen: er komen ook nieuwe games uit en je kunt ook series en films streamen. Er zit dan ook een volledig nieuwe controller bij.

Verder valt het lichtgevende Fuji-logo op. De Atari VCS is qua looks dus klaar voor productie, maar het gaat nog tot eind 2019 duren voor investeerders er daadwerkelijk mee aan de slag kunnen. Laten we hopen dat tot die tijd alles op rolletjes blijft lopen.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *