Review overzicht: dit zegt men over de iPhone 8

iPhone 8
De eerste reviews druppelen binnen.

De nieuwe iPhone 8. Een niet al te bijzonder nieuw toestel in vergelijking met de iPhone X. Volgens sommigen had de nieuwe smartphone beter ‘iPhone 7s’ kunnen heten. Feit is dat de nieuwe iPhone volgende maand in de winkel ligt. Diverse techsites konden al aan de slag met het nieuwe toestel van Apple. Dit vonden ze ervan.

TechCrunch
Bij TechCrunch leggen ze de focus op de nieuwe camera van de iPhone 8. Volgens de techsite heeft Apple iets indrukwekkends neergezet met de nieuwe smartphone. Diverse verbeteringen, zoals de nieuwe Portrait Lighting-modus, maakt de iPhone 8 een zeer fijn toestel. Ben je in de markt voor een nieuwe iPhone, scoor dan een iPhone 8 Plus, zo luidt het advies van TechCrunch.

Engadget
‘Veranderingen in kleine stapjes’. Zo omschrijft Engadget de nieuwe iPhones. Volgens de site is het oneerbiedig om de toestellen de ‘iPhone 7s en 7s Plus’ te noemen. De vernieuwingen zijn volgens de techsite zo ingrijpend dat de smartphones écht een nieuw model zijn. De performance en de camera zijn subliem. Een tegenvaller is het ontwerp. Apple heeft hier vrijwel niets aan gedaan en dit is een gemiste kans.

iPhone 8

Mashable
Een prima ontwerp, eindelijk de mogelijkheid tot draadloos laden en een fantastische nieuwe processor. Mashable noemt het feit dat de iPhone 8 geen dubbele camera heeft een groot gemis en een minpunt. De iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn op alle fronten vooruit gegaan. Upgraden vanaf een iPhone 7 is volgens de site echter onzinnig. De verschillen zijn daarvoor te klein. Heb je een iPhone 6s of ouder, dan is de iPhone 8 volgens Mashable een meer dan waardige opvolger.

The Verge
Bij The Verge zijn ze iets kritischer. Dat ontwerp, dat kan echt niet meer. De techsite vindt dat Apple hier steken heeft laten vallen. Ook het feit dat de iPhone 8 vijftig dollar duurder is dan de iPhone 7 Plus zit ze niet lekker. Daarnaast is het high-end model van de iPhone 8 slechts vijftig dollar goedkoper dan de betere iPhone X. De site is wel te spreken over het vlotte iOS 11, de geweldige camera, de nieuwe processor en de mogelijkheid tot draadloos laden.

CNET
Draadloos laden, snelle performance en kleine upgrades aan de camera, het scherm en de speakers. Met een standaard opslagcapaciteit van 64 GB is de iPhone 8 een interessante smartphone. Natuurlijk zijn er ook nadelen. Zo is het design verouderd en is er geen dubbele camera. Daarnaast noemt CNET het ontbreken van de headphone jack nog steeds een groot gemis. Het minimale kleurenpallet (zwart, silver en goud) is tevens een nadeel volgens de site. Ze noemen het echter een prima upgrade van een iPhone 6s of ouder.

iPhone 8

Forbes
De iPhone X wist krantenkoppen te halen met het nieuwe ontwerp. De iPhone 8 is echter niet anders in vergelijking met andere recente iPhones. Ook Forbes geeft aan dat je geen upgrade moet doen als je een iPhone 7 bezit. Wel deelt het magazine een compliment uit aan de smartphone. “Haal Face ID en het OLED-display weg en de iPhone 8 is in feite een iPhone X, maar dan 300 dollar goedkoper”. Bovendien noemt Forbes de aanwezigheid van Touch ID een voordeel ten opzichte van de iPhone X. Conclusie van Forbes: de iPhone 8 is de beste saaie smartphone op de markt.

Telegraph
Wat het Britse Telepgrah betreft zijn er vooruitgangen geboekt op het gebied van camera, snelheid en design. Hoewel het ontwerp gedateerd is, spreekt de krant positief over het nieuwe glazen design. Een nadeel is de toegenomen prijs en het feit dat draadloos laden nog niet zo vlot werkt als de krant had gehoopt.

CNN
Bij CNN kijken ze door een andere bril naar de nieuwe iPhone 8. Ze zeggen dat als je tevreden bent met je huidige moderne iPhone, je aan iOS 11 voldoende ‘vernieuwing’ gaat beleven. Zo komen de nieuwe Augmented Reality features niet enkel naar de iPhone 8 of iPhone X, maar naar alle iOS-apparaten met iOS 11. Wat CNN betreft hadden de toestellen gewoon iPhone 7s en iPhone 7s Plus mogen heten. De vernieuwingen zijn er, maar niet zo schokkend in vergelijking met de iPhone X.

Meer review overzichten? Kijk dan HIER.

Nog geen reacties

  1. Toch wel een meesterzet van de marketingafdeling.

    iPhone SE: ontwerp uit 2012
    iPhone 8: ontwerp uit 2014

    Wil je iets nieuws, kun je meer dan een mille uit gaan geven. Het zijn fijne telefoons. En ze worden goed verkocht, maar man oh man, wat een masterclass in marketing. Indrukwekkend.

      • @ffw88: Goede! Ik denk dat de X ‘S’ er komt. En de 8 wordt van alle gadgets ontdaan en als iPhone SE ‘S’ ouzo in de markt gezet. Met 4 GB opslag geheugen.

        Dat geheugen is nu ook een dingetje. Het is 64 GB of meteen 256. Ik ga zeker voor de 256 optie (dat heb ik nu ook om het grootste gedeelte van mijn muziek mee te kunnen nemen). Maar ik kan begrijpen dat het voor de meeste mensen overkill is. Maar ik ben benieuwd hoelang 64 GB voldoende is. 1.000 nummertjes, 10 films en 100 apps en je toestel zit al vol. Alleen mijn mailbox kost al 10 GB geheugen. En een nieuwe IOS is ook al gauw 2 GB. En natuurlijk wordt al 12 GB gebruikt voor de telefoon zelf. Die 128 GB was een perfect tussenmodel. Mijn stokoude iPad heeft 128, en dat is een perfecte hoeveelheid voor gemiddeld gebruik.

        • @willeme: Het is idd een zetje in de richting van de min of meer verplichte 256GB versie.
          Vandaag de dag is 64GB echt niet meer genoeg voor een dergelijke telefoon en de kijk op de toekomst, immers je koopt niet een phone van dik 1100 euro om hem een jaar te gebruiken.
          Doe alle leuke features eens gebruiken en 64GB is zo weg. Je hebt sowieso nooit 64GB tot je beschikking want er gaat zo maar 7 GB af.
          128GB zou idd prima zijn voor de meesten en juist die is er niet.

          Mijn inziens had de basis X 128 moeten hebben en de 256 versie voor de power users.
          Zeker met het prijskaartje had dat wel gemogen.

          • @turbobrick: Ja. Die 256 GB versie valt mij wel mee eigenlijk qua prijs, maar die 64 GB is pittig geprijsd als je je bedenkt dat deze 4 keer zo weinig opslaggeheugen hebt.

            Maar ja, het is een dingetje in smartphoneland, want de Galaxy S8 heeft ook 64 GB. Bij deze kun je het wel uitbreiden naar 256, maar dat moet dan via een micro-SD kaartje. Volgend jaar zal 128 GB de standaard zijn, hopelijk. En dan kun je de iPhone 10S bestellen met 512 GB, kan ik eindelijk een groot gedeelte van mijn muziekbibliotheek op ALAC kwaliteit meenemen ;).

          • @willeme: Kijk, met de Note 8 bijv. kan je met de 64GB beginnen en als het tegenvalt kan je uitbreiden, die optie heb je gewoon.
            Met een te kleine 64GB Iphone X (bij nader inzien) kan je niks anders dan verkopen en de dure kopen. En alhoewel de marktwaarde van een iphone best redelijk blijft kost zo’n grapje je wel flink wat duiten.

            Volgend jaar zal de standaard 128GB zijn ?
            Reken er niet op, Qua geheugen heeft Apple bewezen hele rare keuzes te kunnen maken.
            Hoe lang was het basis model Iphone wel niet 16GB terwijl iedereen van de daken schreeuwde dat het kansloos was en wel groter zou bij het volgende model. Heeft tot de 7 geduurt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *