Review overzicht: dit zegt men over de nieuwe iPad Pro 10.5

iPad Pro 10.5 review overzicht
Met daarin een grote rol voor iOS 11.

Vorige week kondigde Apple op haar WWDC-evenement een nieuwe versie van de iPad Pro aan. Het bestaande 9,7 inch-model heeft een opvolger gekregen in de vorm van een 10,5 inch-versie met Retina-scherm en kleinere randen. Hierdoor blijft het apparaat niet alleen ongeveer even groot als zijn voorganger, maar ziet het er ook nog eens een stuk beter uit.

De Amerikaanse pers heeft al gebruik mogen maken van het nieuwe paradepaardje van Apple en enkele recensenten hebben al hun waardeoordeel met het internet gedeeld. Hoe goed de nieuwe iPad-variant is, lees je hieronder in het review-overzicht.

TechRadar:
Volgens TechRadar is de 10,5 inch iPad Pro is op veel manieren een indrukwekkend apparaat te noemen. De snelle hardware, camera, accuduur en audio output schiet bij werkelijk geen enkele taak tekort, en het verbeterde scherm is bij vlagen prachtig te noemen.

Een groot issue is echter de prijs. In combinatie met alle accessoires is de iPad Pro een echte concurrent voor laptops geworden, wat te zien valt aan de prijs, die zich aan de rand van het MacBook territorium bevindt.

Helaas is de absentie van iOS 11 een doorn in het oog tijdens het recenseren, aangezien de nieuwe software daadwerkelijk een meerwaarde heeft voor de iPad Pro. Op dit moment voelt het dan ook alsof de tablet gerecenseerd moet worden terwijl het beste deel niet aanwezig is.

The Verge:
[gv data=”-Hf5prRZIeg”][/gv]

Ars Technica:
Ars Technica is erg te spreken over de hardware van de nieuwe iPad Pro. Het apparaat doet precies wat de voorgaande tablets van Apple doen, maar dan net iets sneller en beter. Toch blijft er hier ook een gevoel kleven dat de recensie niet af is vanwege het missen van iOS 11. De huidige software van Apple haalt niet alles eruit wat erin zit in de nieuwe tablet.

De verbeterde specs, betere toetsenbord en alle nieuwe iOS 11 features geven de nieuwe iPad-generatie met recht de term ‘Pro’, meer dan hun voorgangers. Wanneer iOS 11 eindelijk uitkomt dit najaar moeten de tablets een stuk meer computer-achtig aan gaan voelen.

Er zitten nog steeds beperkingen aan wat je kunt doen met de tablets, zoals software ontwikkelen, maar voor schrijvers en kunstenaars en zelfs video editors moet de combinatie van deze hardware en software uitermate overtuigend zijn.

Engadget:
[gv data=”otqOo74b3Fw”][/gv]

CNET:
De nieuwe 10,5 inch iPad Pro is volgens CNET ietwat beter dan het 9,7 inch-model van vorig jaar. Zonder extreem veel te groeien, beschikt het apparaat over een groter en mooier beeldscherm. Ook is de tablet sneller, alhoewel dit bij de meeste taken niet eens echt nodig is.

Toch voelt het werken op de Pro erg herkenbaar aan. Het is in de basis hetzelfde als de 9,7 inch-versie. Hoewel de tablet qua afmetingen is veranderd, merk je hier in de praktijk niet heel veel van, behalve dan het feit dat vrijwel al je oude iPad-accessoires niet werken.

Het ontbreken van iOS 11 zorgt ervoor dat CNET de upgrade op dit moment nog niet waard vindt. Wanneer in het najaar de nieuwe softwareversie van Apple verschijnt, kunnen we pas echt een oordeel vellen over hoe onmisbaar de Pro-versie is.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *