Review overzicht: dit zegt men over de nieuwe MacBook

New-Macbook-Review
Vanaf vandaag is de flinterdunne 12-inch MacBook van Apple te bestellen. Maar is hij volgens critici ook de moeite waard?

Net zoals bij de reviews van de Apple Watch zetten we voor de MacBook weer de conclusies van verschillende grote techsites onder elkaar, met een linkje naar hun volledige oordeel. Mocht er een videorecensie aanwezig zijn, dan plaatsen we die natuurlijk in het artikel.

De meeste websites zijn overwegend positief over de MacBook. Het design is prachtig, de MacBook is ongelofelijk dun en licht en het Force Touch trackpad voegt tal van mogelijkheden toe. De problemen liggen vooral bij de hoge prijs en de tegenvallende specs die je daarvoor krijgt. Bovendien is de enkele USB-C poort wellicht de toekomst, maar voorlopig zul je dus adapters aan moeten schaffen als je je apparaten aan de MacBook wilt hangen.

The Verge:
[gv data=”gnqYiHCS3Sc”][/gv]

Engadget:
“USB-C zal ongetwijfeld de standaard worden van de industrie, maar ze komen nu nog te weinig voor. Je bent dus overgeleverd aan dongels en adapters als je (meerdere) apparaten er in wilt pluggen. Bovendien is het goed mogelijk dat je andere apparaten niet voor alledaags gebruik nodig hebt en in dat geval is het een prima laptop. De prestaties zijn voor alledaags gebruik ook goed genoeg en de batterij houdt het lang vol.”

Wall Street Journal:
“De nieuwe MacBook zal waarschijnlijk hetzelfde pad bewandelen als de Air. De komende jaren zal hij verbeterd worden en betaalbaarder, zodat het een uitstekend product wordt. In het hier en nu zijn echter meerdere handige, dunne laptops, waaronder de MacBook Air.”

Mashable:
“Het Retina-scherm van de MacBook is werkelijk prachtig. Het zal knap lastig worden om de stap terug te maken naar een MacBook Air als je dit scherm eenmaal gebruikt hebt. De kleuren spatten er vanaf, de tekst is duidelijk en alles is goed zichtbaar vanuit verschillende kijkhoeken.”

TechCrunch:
“Ik benaderde de MacBook met bepaalde verwachtingen, in het bijzonder dat hij niet goed genoeg zou zijn om zware programma’s te draaien die ik wel nodig heb. Wat blijkt: Photoshop, Final Cut Pro en Logic Pro werken allemaal prima alhoewel ze (uiteraard) niet met de prestaties van een Macbook Pro te vergelijken zijn.”

2 reacties

    • @azenomei: ondanks de voorliefde voor Apple, totaal mee eens. het is eigenlijk gewoon een nieuwe Air met retinascherm voor de prijs van een pro met retinascherm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *