Review overzicht: dit zegt men over de nieuwe Tomb Raider

Auteur: , Geen reacties
Review overzicht: dit zegt men over de nieuwe Tomb Raider

Moeten we ons hart vasthouden of hebben we te maken met een geslaagde verfilming van de bekende game-serie?

Een game verfilmen. Je moet het maar durven als regisseur/producer. In het verleden hebben tal van films al laten zien dat een epic fail op de loer ligt. Denk aan de Resident Evil-serie of de verfilming van vechtgame Tekken. Tomb Raider is ook al een keer gedaan. In 2001 kroop Angelina Jolie voor het eerst in de rol van Lara Croft voor de film Lara Croft: Tomb Raider. Het was geen meesterwerk. Verre daarvan. Als een film het moet hebben van het vrouwelijk schoon van de actrice, dan weet je dat er iets niet goed is.

Deze week gaat Tomb Raider in première. Een nieuwe poging om te laten zien dat het wél kan. Een game verfilmen. Lukt het anno 2018 dan wel? Diverse pers over de hele wereld hebben de film al gezien en hebben vandaag een recensie uitgebracht. Is de film een avondje bioscoop waard of moeten we heel hard voorbij Tomb Raider lopen? Een overzicht!

CNET
Alicia Vikander verdient beter dan Tomb Raider’. Met deze onheilspellende kop start CNET de recensie. De site is op z’n zachts gezegd niet heel tevreden over de verfilming. Er zijn veel trage momenten en het lijkt soms een eeuwigheid te duren om het volgende punt te bereiken. CNET sluit af door te zeggen dat fans van de games de film mogelijk wel leuk vinden. De rest van het publiek moet het vooral hebben van actrice Alicia Vikander als fraaie verschijning. Daarmee lijkt Tomb Raider een kopie te worden van Lara Croft: Tomb Raider uit 2001. Althans, als we CNET mogen geloven.

Review overzicht: dit zegt men over de nieuwe Tomb Raider

Mashable
Bij Mashable zijn ze wat milder. Ze noemen Tomb Raider de beste game verfilming die Hollywood ooit heeft geproduceerd. Aan de andere kant lag de lat niet echt heel hoog, dus het is lastig te zeggen of de film een topper is. De kritische noot blijft niet uit. Diverse actiescènes zijn niet goed uitgedacht en de film voelt wat leeg. Mashale sluit af met “Het is 2018 en ze (Lara Craft, de personage) verdient beter dan dat. wij verdienen allemaal beter.”

Tomb Raider

The Verge
Tomb Raider is een sterke verbetering in vergelijking met de oudere films. De nieuwe film leunt meer op het Indiana Jones-aspect van de game dan de vechtlustige Lara Croft die we ook kennen. The Verge is niet heel streng en blijft een beetje in het midden. Een echte conclusie krijgen we niet.

The Guardian
De Indiana Jones-achtige film is voorspelbaar. Precies zoals je zou verwachten, ligt er om elke hoek een val te wachten. In tegenstelling tot Angelina Jolie of Karen Gillen in Jumanji, hoeft Vikander geen sexy verhullende kleren aan om uit te blinken. Ze is de nieuwe ster, maar weet niet te overtuigen. The Guardian geeft de film twee van de vijf sterren.

Het Parool
In Nederland komen de meningen aardig overheen met die van de internationale media. Aan het uiterlijk van de strijdlustige Alicia Vikander ligt het niet. De actrice heeft hard getraind voor de titel en dat is ook te zien. Ze komt als Lara Croft echter niet volledig uit de verf. Ze verdient een herkansing, maar niet als Lara Croft in Tomb Raider, concludeert Het Parool.

Tomb Raider draait vanaf 15 maart in de bioscoop.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).