Review overzicht: dit zegt men over de Nintendo Switch

Nintendo Switch
De eerste reviews van critici druppelen langzaam binnen.

Met nog enkele dagen te gaan tot aan de release zijn veel fans en twijfelaars benieuwd: “Hoe goed is de Nintendo Switch nu echt, en is het een console voor mij?” Het embargo is vandaag verlopen op de Switch-reviews, waardoor we een veelvoud aan recensies voor onze kiezen kregen.

De meeste websites zijn redelijk positief over de nieuwe console van Nintendo. Vooral de mogelijkheid om eerst op de tv te gamen en 15 minuten later bijvoorbeeld in het openbaar vervoer verder te gaan, is natuurlijk enorm handig. Veel van de recensenten komen echter terug op de beperkte accuduur, matige hardware en het aantal releasegames dat beneden alle peil ligt. Of de Switch iets voor jou is, hangt er dan ook vooral van af of de (te komen) games in jouw ogen de moeite waard zijn.

Engadget:
“Nintendo heeft eindelijk weer ontdekt hoe het moet innoveren. De Switch verschilt overduidelijk van andere consoles die op de markt zijn, en komt met een veelvoud aan nieuwe features die gamers zeker zouden kunnen waarderen. Helaas zijn de accuduur, het Switch-scherm buiten de deur en de nog onbekende netwerkcapaciteiten een punt van zorgen. Nintendo heeft ons wederom (positief) verbaasd, maar heeft nog een lange weg te gaan om te bewijzen dat de Switch niet ‘gewoon’ een andere Wii U is.”

The Verge:

[gv data=”MXJG_8mOSXA”][/gv]

Kotaku
“Wij raden je aan om nog even te wachten. Als je écht oprecht opgewonden bent over de Switch en je van jezelf al weet dat je er een moet hebben, ga er dan voor. Maar twijfel je nog, dan raden we je aan om nog niet over te gaan tot koop. Wacht en bekijk van een afstandje of Nintendo de gemelde hardware-issues verhelpt in de toekomst. Laat Nintendo eerst eens wat meer spellen uitbrengen. In zes maanden tijd weten we waarschijnlijk veel beter hoe deze ongewone console werkt, en zijn er een stuk meer games op te spelen. Nintendo heeft wederom een flinke gok gewaagd met de Nintendo Switch, en alleen de tijd zal ons leren of het een succesvolle gok was.”

Gamespot:

[gv data=”cQa2dPEZM8c”][/gv]

Wired:
“Op dit moment is alles wat eenieder kan vertellen over de Switch: het beschikt over een nieuwe Zelda, je kunt het apparaat zeker goed gebruiken in handheld-modus, en met wat geluk kun je hem ook op je tv aansluiten. De Switch heeft de potentie om alle dingen te zijn voor alle mensen: tv-console, next-gen Game Boy, gekke motion controls, traditionele hardcore game machine, zelfs eentje met multiplayer-functionaliteiten. Maar op dit moment, een paar uur voor de release, laakt de Switch enkele basisfunctionaliteiten.”

4 reacties

 1. Een gaaf ding voor on the go …
  Voor thuis als Console ? Op dit moment niet echt interessant.

  – Underpowered (riep dat maanden geleden al !)
  – Te weinig Top games op dit moment
  – Geklooi met die joycons op dit moment, eens kijken of software dit kan fixen.
  – Duur grapje als je een fatsoenlijke controller wilt, een game en de Switch .. 450 euro ben je zo verder en daar koop je ook een Ps4 Pro + Horizon Zero dawn voor en dan praat je wel over next gen gaming.

  Kortom, kijk over een jaar nog eens. Best kans dat er een ‘pro’ versie komt met meer geheugen, snellere hardware, betere accu, etc etc.

  • @turbobrick:

   -Underpowered voor een console, maar flink krachtig voor een handheld.
   -Elke console had het eerste jaar nauwelijks topgames, de Switch komt dit jaar met een goeie stapel topgames.
   -geklooi met de JoyCons is inderdaad even afwachten.
   -een minder duur grapje als je er van uit gaat dat de JoyCons meteen als 2 controllers werken, en ook als traditionele controller werkt met de bijgevoegde grip.
   een hoge prijs is over het algemeen vaste prik voor nieuwe hardware.

   inderdaad nog een jaartje wachten als je nog twijfelt, het geheugen is met MicroSD geen probleem. en portable ook! daar kan geen externe HDD bij de concurrent tegen op. (ok meer geheugen, maar heb je dat nodig? m’n WiiU zat uiterlijk op 100GB in gebruik met veel games en demo’s.)

   voor mij persoonlijk is het vrij simpel: de PS4/xOne zijn min of meer de exact zelfde consoles als vorige generatie en dat is niet waar ik gamer om ben geworden en nog steeds ben. ik ben iig helemaal klaar voor de opvolger van de 3DS/WiiU. wacht maar tot de volgende pokemon games op de Switch verschijnen. word een totaal ander plaatje tegen die tijd.

   • @lolindir: De lineup is zwak en het vergelijken met andere consoles gaat niet op want die kwamen in een tijd dat er geen andere nieuwe generatie consoles waren. Nu komt de Switch in het heetst van de strijd.
    En het regent top titels bij de rest.
    Hetzelfde voor de prijs, er is nu al een gevestigde orde en die prijzen liggen lager !
    Zou hetzelfde zijn als je nu een auto koopt en vergelijkt met de prijs van een auto prijs van jaren geleden. Het gaat erom wat er NU op de markt is en wat dat kost, dat bepaald of jouw product goedkoop of relatief duur is.

    Al met al ben je 450 euro kwijt als je Zelda fatsoenlijk wilt spelen thuis en een kleine 400 euro als je hem wilt spelen in de goedkoopste config.
    Tel er ook even 2 tientjes bij op voor een cover/pouch want je neemt hem niet kaal de trein in.
    Hoop geld voor 1 geweldig spel en de rest allemaal games die de meesten al jaren spelen.

    Als handheld idd leuk maar als console underpowered en daar gaat het de meesten om.
    De meeste kopers zijn volwassen en lang niet iedereen gaat dan in een volle trein Zelda lopen spelen. Dat soort games wil je met name op een mooi scherm doen en je ziet nu al de Switch dan op zijn tenen loopt.

    De joycons zijn gimmicks. Leuk voor Japanners maar het zwaaien met joycons vinden wij al 10 jaar niet leuk meer. Als Nederlander zijn wij de grootste mensen ter wereld en die kleine joycons zijn dan alleen leuk voor als er vrienden zijn en je even Mariokart wilt spelen.
    Voor het echte spelen moet je echt wel aan de Pro controller, verschillende reviews geven aan dat het toch het fijnst is, maar goed dat is wederom als je thuis docked speelt.

    MicroSD is leuk maar een snelle betrouwbare kaart en dus geen Aliexpress troep kost je toch snel 5 tientjes voor 128GB erbij. Tel alles dan eens bij elkaar op.
    En laten we wel wezen, het is en blijft langzame storage.
    Bij de concurent kan een ext. HDD er wel tegenop want een mooie 1TB schijf extern kost 6 tientjes en die kan je ook voor andere zaken gebruiken.
    Daarbij hebben de consoles al snel 1TB schijven intern en dat is redelijk wat storage.

    Ik wacht wel af. Heb nog fun met de WiiU maar laat me niet meer gek maken door Nintendo.
    Wacht wel op een revised model met een bundle ofzo tegen de kerst oid.
    Dan zijn alle bugs eruit en wellicht wat extra software ter beschikking en weten we hoe het online gamen werkt.

    • @turbobrick: games zijn natuurlijk persoonlijke voorkeur, dus dat zullen we dan maar even achterwege laten. (idd iets voor volgend jaar)

     qua prijs kun je ook argumenteren dat we voor de WiiU bijna net zoveel betaalden voor dezelfde Zelda game. of hoe de PS4 met 400,- ook erg prijzig was toen hij net uit kwam. of 500,- voor de xbox One met kinect destijds. of 250 euro voor de 3DS / 300 euro voor de Vita (zonder geheugenkaartje) wat mij betreft is de prijs wel ok. niet goedkoop maar ook zeker niet duur.

     ik was zelf ook niet van plan om in de trein te spelen, maar vrienden hebben erg vaak gevraagd of ik m’n WiiU met Mario Kart 8 mee wou nemen. en dat is gewoon een gedoe (zorgvuldig weggewerkte kabels afkoppelen, systeem, gamepad en overige controllers mee nemen, plus de externe hardeschijf die aan m’n WiiU zit en games) de Switch neem je gewoon mee met de 2 joycons en is daarmee in 1 klap klaar voor hetzelfde feestje.

     ik heb zelf maar 1x gehad dat een MicroSd ineens ophield. en dat was een LG kaartje 🙁
     de snelheid is tegenwoordig hoog genoeg (sneller dan de 23mb/s bluray drives!) en voor betrouwbaarheid voldoet een goedkoop action kaartje ook al. (nogmaals ik heb zelf nog nooit een probleem gehad en koop meestal action/aldi kaartjes, bij een camera met belangrijke footy maakt het me wel uit, voor games (of het kaartje in mn telefoon etc), nee interesseert me niet. hij werkt en was goedkoop 🙂 )

     natuurlijk kun je de prijs op tellen, maar dat ligt er ook maar net aan wat je wilt hebben. de pro controller hoef ik niet meteen, ik denk dat ik me prima met de joycons vermaak. ik maak me ook geen zorgen over het formaat. al bij al is hij best compleet voor 330,- helaaas zonder game, de enige echte misser wat mij betreft. ik ging er uberhaupt van uit dat zo’n portable niet snel krachtiger is dan een WiiU maar Mario Kart 8 in je handheld is dus gewoon mogelijk. meer heb ik echt niet nodig van een console.

     wat betreft de andere consoles had ik liever wat minder graphics gezien maar wel een stabiele (1080p / 60fps) aangezien het “krachtpatsers” zijn. maar helaas verkoopt het. ik had destijds niet veel fun met de ps3/360 min of meer om dezelfde redenen.

     ik heb zelf helaas niet echt fun meer met de WiiU sinds ik Splatoon online heb gemaxed en kan dan ook niet wachten om weer aan de slag te gaan. het is dat ik M’n WiiU nu te koop heb staan, anders had ik BotW voor de WiiU gehaald (het oorspronkelijk plan natuurlijk) Maar dat zou dan definitief de laatste game zijn die ik er voor zou halen. niet ideaal.
     De Switch is wat betreft de perfecte upgrade. eindelijk echt draadloos WiiU games spelen haha.

     uiteindelijk is een combi van PS4 of One & Switch best perfect. (plus PC)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *