Review overzicht: dit zegt men over de Samsung Galaxy S8

In beeld: de Galaxy S8 in alle kleuren
Weet het revolutionaire toestel de torenhoge verwachtingen waar te maken?

Nog enkele dagen wachten en dan komt de Galaxy S8 officieel op de markt. Het indrukwekkende design in combinatie met hoogwaardige specs en een nieuwe persoonlijke assistent moet ook dit jaar Samsung weer naar de top van de smartphonemarkt zien te brengen. Aan de eerste officiële Galaxy S8 reviews te zien, lijkt dit zeker geslaagd te zijn.

Vrijwel elke recensie is uitermate positief over het nieuwe vlaggenschip van Samsung, met name over het indrukwekkende design. Ondanks het grote 5,8 inch-scherm voor de reguliere versie, voelt het toestel veel kleiner aan dan ‘zou moeten’ voor een smartphone van die grootte. Een terugkerend minpunt is echter de persoonlijke assistent Bixby, die nog verre van af is.

TechCrunch:
“De S8 moest en zou een belangrijke stap zijn in het vervolg van Samsung op de markt. Bij recente evenementen wisselde het bedrijf innovatieve slogans als ‘reach higher’ af met een verontschuldigende toon voor problemen uit het recente verleden (Note 7-gate). De S8 voelt een beetje aan als de real-life manifestatie van dat mentale schaakspel, met solide hardware en een software-ervaring die de weg opent naar iets beters – een eendrachtig ecosysteem waar Samsung altijd naar gestreefd had, maar nooit volledig geëxecuteerd heeft.”

The Verge:
[gv data=”x2NY2-FO35c”][/gv]

Android Authority:
“De Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus zetten de recente neiging van Samsung om een uitstekend design te combineren met een excellent display voort, om op deze manier tot een fantastische all-round ervaring te creëren. De stap naar een langer display geeft Samsung de mogelijkheid om nog meer scherm in haar nieuwe toestellen te stoppen, waarmee het bedrijf de nieuwe standaard zet voor grote smartphone-apparaten. Denk terug aan wat de definitie van een mobiel met een groot scherm was een paar jaar geleden en vergelijk het met de Galaxy S8: het is duidelijk dat de toekomst een stuk meer hoopgevend is, en we zijn op dit moment dichter dan ooit bij een smartphone die volledig bestaat uit een display.”

TechRadar:
[gv data=”eRvkJgfr5tw”][/gv]

Engadget:
“Voor het grootste deel is de Samsung Galaxy S8 een ware ‘slam dunk’. Het is een briljant ontworpen toestel boordevol pk en dat beschikt over een prachtig scherm. Dat is alles wat de meeste mensen nodig hebben, en we hebben dan ook weinig te klagen verder. Het is wel jammer dat Bixby nog steeds incompleet is – de voice interface werkt nog niet, en datgene wat wel beschikbaar was, blonk niet bepaald uit. Gelukkig is het gebruik van Bixby optioneel en is de rest van de Galaxy S8 opmerkelijk gepolijst. Lang verhaal kort: ben je op zoek naar een nieuwe smartphone, dan moet deze bovenaan je lijstje staan.”

MrMobile [Michael Fisher]:
[gv data=”Mjusk3sDBw8″][/gv]

Eén reactie

  1. Weet je waar het omgaat ? Dat mensen het gevoel hebben dat ze iets nieuws hebben en dus een sprongetje maken.
    Samsung levert dat de laatste tijd gewoon. Gimmicks heb je soms weinig aan maar die hoef je niet te gebruiken, je hebt namelijk keuzes.

    Vergelijk dat met een Iphone 7 dan heb je gewoon een 6 als je niet goed kijkt en je mist zelfs zoiets als een audio jack.
    Met de S8 heb je duidelijk wat nieuws, zowel qua design, scherm, maar ook qua biometrie bijvoorbeeld. Koppel dat aan de standaard 64GB en het kunnen uitbreiden, wireless charging, het beste scherm op de markt, quickcharge, nieuwste BT standaard, NFC, IP68, gewoon een audiojack en dat alles in een kleine verpakking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *