Review-overzicht: is FIFA 18 weer Koning Voetbal?

Ronaldo op de cover van FIFA 18
FIFA 18 is vanaf vandaag door iedereen te spelen. De populairste voetbalgame van dit moment heeft hoge verwachtingen waar te maken, maar lukt het EA om ook dit jaar te scoren?

Trusted Reviews (4,5 van de 5 sterren)
FIFA 18 is simpelweg fantastisch. EA levert geweldig werk, want de titel is opnieuw veel beter en domineert ten opzichte van de concurrentie. Op elk gebied zijn er verbeteringen voor, dus dit is de game waar FIFA-fans al jaren op wachten. Offline mist de diepgang van games als NBA 2K18, maar dat neemt niet weg dat het een briljante game is.

The Guardian (4 van de 5 sterren)
Voor de purist die alleen geeft om de actie om het veld heeft FIFA een paar belangrijke problemen aangepakt. Normale voorzetten geef je bijvoorbeeld met één druk op de knop. Druk je twee keer, dan geef je een lage voorzet. Dat werkt niet helemaal zoals we hoopten: voorzetten zijn vaak zo scherm dat de combinatie snelle vleugelspeler/goede kopper meer dan eens dodelijk is.

IGN (8.1 van de 10 punten)
FIFA 18 is vernieuwend genoeg om te kunnen concluderen dat EA niet achterover leunt. Toch is de algehele ervaring zo versimpeld dat de complexiteit van voetbal op het hoogste niveau niet tot zijn recht komt. De focus op de aanval zorgt voor spectaculaire wedstrijden, maar daar tegenover staat een gebrek aan diepgang en strategie.

GameSpot (7 van de 10 punten)
De Career Mode, Pro Clubs en Ultimate Team blijven sterk, maar dat is vooral omdat deze modes al goed waren. FIFA maakt vooral indruk buiten het veld met zijn presentatie. Op het veld loopt EA ver achter op het vloeiende, mooie voetbal van Pro Evolution Soccer. De verbeteringen zijn welkom, maar er moet meer gebeuren als FIFA weer echt top wil zijn.

Dualshockers.com (7 van de 10 punten)
Games zijn niet gemaakt om je zomaar te laten winnen. FIFA 18 daagt je uit om strategisch en slim te spelen, zodat je een zege echt kunt verdienen. Dat betekent niet dat FIA 18 perfect is. Het gebrek aan aanpassingsmogelijkheden, de emotieloze animaties van de spelers… Het maakt FIFA geen slechte game, maar het voelt als een stap terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *