Reviewoverzicht: Forza 7 is vertrouwd, maar fantastisch

Forza Motorsport 7 is de meest uitgebreide in de reeks, maar is het ook de tofste?
Is dit nieuwe deel de iconische Forza-titel waardig?

Het race-epos Forza heeft er weer een nieuw deel bij. Xbox One-eigenaren en PC-gamers van over de hele wereld hebben hun handen vol aan het gigantische aantal auto’s in deel 7. Dan resteert slechts de vraag of het een waardige toevoeging aan de gerenommeerde serie is, of slechts een zoveelste deel in een overgeproduceerde reeks. Spoiler alert: Het is het waard, maar niet zonder tekortkomingen! Hier een greep uit de reviews van Forza Motorsport 7.

[gv data=”QITXLdS3eW0″][/gv]

IGN US (9,2/10)
Het eerste wat overduidelijk opvalt aan het nieuwe deel in deze serie, is de gigantische hoeveelheid auto’s, modi en tracks. Dat betekent overigens niet dat meer ook beter betekent. Toch is IGN US meer dan te spreken over Forza Motorsport 7. “De kern van Forza Motorsport 7 is niet veel anders dan de spelbeleving van grondlegger Gran Turismo uit 1997, maar ontwikkelaar Turn 10 heeft een nieuwe maatstaf neergezet met de editie van dit jaar.”

Dat is een stevige vergelijking. IGN drijft het punt daarentegen nog verder: “Microsoft noemt Forza Motorsport 7 de ultieme auto-playset en het is moeilijk om het daar niet mee eens te zijn. Met genoeg auto’s om een dozijn musea te vullen en de meest genereuze selectie van tracks tot dusver is de hoeveelheid rijden, experimenteren en racen in de vorm van Forza 7 een absolute grootmeester. Toegankelijk als altijd, maar volgestouwd met content voor (de doelgroep van) autojunks. Forza Motorsport 7 is Turn 10’s beste hommage aan snelheid en stijl in deze generatie.”

De weerseffecten lijken spot-on in Forza 7

The Guardian
Het zal geen enkele reviewer ook maar een seconde gekost hebben om te zien dat Forza 7 een toffe toevoeging aan een toffe reeks is. Dat neemt niet weg dat games – zoals veel sequel/prequel-films van de laatste jaren – soms in herhaling kunnen vallen. Hoewel de Guardian overwegen positief is, zijn er wat kanttekeningen.

“Je kunt vraagtekens zetten bij de A.I., het gebrek aan nieuwe circuits bij launch. (…) Het is een selectie van tracks die bekend zullen aanvoelen voor Forza-veteranen. Wel zijn er een hoop alternatieven in de vorm van meer racedisciplines, diepere rijdmechanieken en een betere implementatie van tijdverloop en weereffecten. Je mag dan weer wel vraagtekens zetten bij het geforceerde implementeren van de lootbox-mechaniek.”

“Wat je zeker niet kunt doen, is negeren dat de Forza Motorsport-ervaring wederom solide is en tevens zelfverzekerd gebracht. Dit is een bijzonder voorbeeld van hoe racen leuk kan zijn voor massa’s en tegelijkertijd uitdagend voor de maestro’s. De game is met expertise vervaardigd en gepolijst. Ja, er zijn wat controversiële keuzes gemaakt, maar in termen van rijdervaringen is dit de meest toffe editie in de Forza-reeks tot nu toe.”

Jazeker, ouderwetse rij-brillen zijn zoals oude automodellen gewoon beschikbaar in Forza 7

Inside Gamer (8/10)
Het Nederlandse Inside Gamer maakt een prachtige metafoor en woordspeling over de kwaliteit van Forza Motorsport 7. Wellicht dat die gedachtegang het cijfer van een 8 van de 10 ook wel rechtvaardigt: “Vol gas in dezelfde versnelling.” Ja, je kunt in dit deel je avatar/coureur customizen in termen van geslacht, outfit en uiterlijk, maar daar gaat het natuurlijk niet om.

“Forza Motorsport 7 is net als de meeste voorgangers zeer solide, al laat het spel wel wat meer technische steekjes vallen dan voorheen. We zijn erg gecharmeerd van de extra beleving die ontwikkelaar Turn 10 heeft meegegeven. Verder missen we wat inhoudelijke vernieuwing, waardoor we dit nieuwste deel net niet als echte topper kunnen classificeren.”

Nog geen reacties

  1. Dure pre-orders, een ultimate edition die 100,- kost maar niet alle content bevat, een niet functionerende Auction House, zeer beperkte rivals en leaderboards, vage rewards voor VIP-members, geen stuur ondersteuning en mocrotransacties. Dit spel was op release gewoon niet af en bevat nog dusdanig veel gebreken dat het een aanfluiting is voor de lange Forza fan. Ik houd van zowel hardcore racers als arcade racers, maar deze rare middenweg kan mij niet meer bekoren. Eerste FM in de gehele reeks die ik weer gerefund of verkocht heb. Hopelijk brengen patches het spel naar acceptabel niveau in de toekomst.

  2. Ik vind het een tof spel! Ik speel het zelf met een stuur waar bij de juiste instellingen even zoeken is voor dat het echt realistisch is. Het echte grote min punt vind ik de a.i!
    Het beukt gaat altijd op jou lijn rijden en kan nooit mijn auto heel houden! Het lijkt wel alsof de a.i het er om doet om me een beuk te verkopen 🙁 ik rij eigenlijk alleen maar op de nordschleife in het spel komt het echt dicht bij de realiteit. Welke versnelling je moet hebben welke lijn je moet rijden etc. Soms is het een beetje arcade achtig maar dat maak het geluid en beeld meer dan goed!

    • @audirick1995: wat dat AI gedrag betreft kun je blijkbaar net zo goed een gratis spel als Real Racing spelen, die gebruiken ook hun spiegels niet en beuken je ook gewoon van je lijn als ze al een rondje op je achter liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *