Reviewoverzicht: Stranger Things Seizoen 2 is awesome!

Auteur: , Geen reacties
Stranger Things is back!

Het had ook bijna niet anders gekund, maar het tweede seizoen van Stranger Things is wederom sci-fi, retro en geweldig.

Het tweede seizoen van de hitserie Stranger Things komt over een paar dagen naar Netflix. Journalisten mochten gelukkig al lekker kijken naar deze retro sci-fi-serie en waren (misschien niet heel verrassend) ontzettend positief! De vraag rest dan alleen: Kan het tweede seizoen tippen aan het eerste? Oh, waarschuwing: Een paar hele kleine spoilers ahead!

Hollywoodreporter
Gelukkig zit er voor fans van het eerste seizoen genoeg lekkers in het tweede seizoen, zonder daadwerkelijk op het voorgaande succes te blijven hangen. “Netflix heeft een waslijst aan dingen die ze niet gespoild willen zien, waaronder de allereerste scene van het seizoen en praktisch alles wat te maken heeft met de nog steeds geweldige Eleven van Millie Bobby Brown. Dingen zoals wat ze heeft gedaan na het eerste seizoen of waar ze is aan het begin van het tweede seizoen, maar ik denk dat het okay is om te zeggen dat ze zich niet heeft toegevoegd aan de sociale setting van Hawkins of het lokale schoolgroepje. En ze heeft nog steeds bloedneuzen.”

Verder stelt de Hollywoodreporter dat het tweede seizoen wederom weinig van de kijker vraagt en slechts kleine dingen invult over de mystiek van de serie. “Sommige Hawkins-, Eleven- en Upside Down-details worden ingevuld, maar het genot zit hem in de uitvoering van de simpele en gecondenseerde arcs en de interactie tussen de personages. Ik ben ervan overtuigd dat je alle ‘verrassingen’ van te voren zou kunnen verklappen en dan zou het mijn genot totaal niet beïnvloeden.”

Variety
Het gevaar van een vervolg op een fantastisch eerste seizoen (ja, jij, True Detective) is dat die initiële magie verdwijnt. Zeker wanneer aspecten, personages en situaties van het eerste seizoen terug komen in het vervolg, kan het nog wel eens als uitmelken gaan voelen. Variety gaat gelukkig niet zo ver door te stellen dat seizoen 2 uitmelkerij is. Dat neemt niet weg dat sommige personages een beetje vervagen.

“De uitbreiding van het Hawkins-ensemble is ongelijk. Brett Gelman is heerlijk rafelig en sjofel als freelancejournalist die de waarheid van het stadje probeert te ontrafelen, Paul Reiser is perfect als schimmige wetenschapper en Sean Astin belichaamt zijn nieuwste held in een reeks sympathieke personages.Maar andere nieuwe personages zijn een stuk minder succesvol. Een uitzonderlijk ongelijke aflevering aan het einde van het seizoen bevat wat nieuwe personages vol interessante potentie, maar het voelt uiteindelijk als een gemiste kans. Het probleem met shows die groter worden, is dat sommige personages een kleine ‘arc’ krijgen – zo nu en dan zelfs slordig.”

Polygon
Uiteindelijk is het tweede seizoen van Stranger Things een toffe toevoeging aan een toffe serie. Polygon vat dat het mooiste samen: “Zoals het eerste seizoen, is ook Stranger Things 2 een gigantisch homage aan een wereld die velen van ons zich niet meer herinneren of niet hebben meegemaakt. De sci-fi-verhalenvertelling is herkenbaar, maar voelt desalniettemin uniek genoeg om de negen afleveringen marathonstijl tot je te nemen. Stranger Things 2 neemt je mee naar een andere plek.”

“De serie is een reis, een hemelse tocht door tijd en ruimte, gebaseerd op een periode waar velen van ons geobsedeerd door zijn. Toch is het verhaal in de realiteit gegrond en draait het om echte relaties en vriendschappen die we kennen van tegenwoordig. Stranger Things 2 is een samensmelting van het fantasierijke buitengewone dat we graag willen meemaken en de begrijpelijke realiteit waar we zelf in leven. Die combinatie levert een dijk van een televisie-ervaring op die je tijd meer dan waard is.

Krijg jij ook geen genoeg van Stranger Things? Hier lees je hoe je (volgens de makers) je TV moet instellen voor een optimale kijkervaring, ongeacht de serie die je kijkt. Ook hebben we een voorbeschouwing voor je, om alvast een beetje warm te worden voor 27 oktober. Dan komt Stranger Things 2 (geheel binge watch-proof) in zijn totaliteit naar Netflix.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).