Rick and Morty – Alles wat we weten over seizoen 4 (trailer)

Fuck Chachi Morty
Inclusief releasedatum, terugkerende personages en enkele verhaallijnen.

Fans van Rick and Morty opgelet, want de geniale sci-fi comedyserie van Adult Swim komt zeer binnenkort terug met een nieuw seizoen. We weten al twee tergende jaren dat we nog een hoop nieuwe afleveringen tegoed hebben en over precies een maand (op het moment van schrijven) is het dan eindelijk zover.

Nou ja, een soort van. Op 10 november lanceert Rick and Morty op de Amerikaanse zender Adult Swim en de eerste vijf afleveringen zullen wekelijks gedropt worden, respectievelijk op 10, 17 en 24 november en op 1 en 8 december. Yup, ze hebben het seizoen opgesplitst.

De rest van het vierde seizoen van de animatieserie volgt in 2020, maar exacte data zijn nog niet bekend. Het is behoorlijk balen dat er ‘slechts’ vijf episodes uit zullen komen. Zoals de trailer-stem in de onderstaande trailer daarentegen zegt: “De helft van het seizoen dat jullie verdienen, maar heel het seizoen dat wij aankunnen.”

En wij is natuurlijk de gehele cast die we tot dusver kennen van Rick and Morty, met een terugkerende rol voor de geliefde personages Mr. Meeseeks en Mister Poopybutthole. Verder weten we dat Paul Giamatti (Sideways, Shoot ‘Em Up), Taika Waititi (regisseur van Thor: Ragnarok) en Sam Neill (Jurassic Park, Peaky Blinders) ook van de partij zijn. Hoe groot hun rollen zijn is nog niet bekend.

Wat betreft verhaallijnen is het altijd een raadsel waar de gekke breinen van makers Roiland en Harmon ons naartoe brengen. Veel media over-analyseren dan ook de onderstaande trailer op allerlei hints en verwijzingen, maar in werkelijheid weet je absoluut nooit of het uit zijn context getrokken stukje film een flashback is, of dat de personen clones zijn, of het een alternatieve realiteit is en ga zo maar door.

Dus, we weten alleen relatief zeker dat Morty een draak krijgt, dat een versie van Beth en Summer op de vuist gaan, dat de Meeseeks terugkomen, dat de show Doctor Strange zal kopiëren met een jas-grapje én dat er een nieuwe aflevering van Interdimentional Cable TV aankomt. Die laatste heb ik van de makers zelf, dus dat was een beetje vals spelen. De rest check je hieronder in de trailer.

[gv data=”Rw6BrzB1drs”][/gv]

Screen @AdultSwim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *