Rick & Morty-bedenkers sussen fittie met Game of Thrones

R.I.P in piece, Game of Thrones-schrijvers
Een smakeloos grapje of terechte kritiek?
Foto @reddit

Er leek een gigantische rel te ontstaan tussen fanatieke Rick & Morty-liefhebbers en Game of Thrones-fans. Na de nieuwste aflevering van de populaire animatieserie kwam namelijk de bovenstaande in memoriam tevoorschijn. Het was een smakeloze (doch ergens op waarheid gebaseerde) sneer richting de schrijvers van de meest populaire tv-serie ooit.

Nu blijkt dat meesterbreinen achter Rick & Morty, Justin Roiland en Dan Harmon, helemaal niks met de belediging te maken hebben gehad. In een poging om hun publiek niet in tweeën te splitsen zet Roiland (tevens stemacteur (van Rick en Morty)) een disclaimer op Twitter. Harmon post een bericht op Instagram waarin hij duidelijk maakt dat hij er niets mee te maken heeft gehad.

Volgens de bedenkers van Rick & Morty zit de uitgever van volwassen animatieseries Adult Swim achter de boodschap en hadden de beide heren er niets mee te maken.

Nu ben ik een groot fan van beide vermelde series, maar ik ben enigszins teleurgesteld in… nouja, beide series. Aan de ene kant vind ik de disclaimers van de showrunners een beetje laf, aangezien de mannen allerlei concepten, films en beroemdheden op de schop nemen. Men zegt toch: ‘Persiflage is de meest oprechte vorm van aanbidding?’ Daarnaast ben ik ook een beetje teleurgesteld in de schrijvers van Game of Thrones omdat dit seizoen inderdaad veel problemen had rondom pas en verhaalstructuur.

Grapje moet kunnen, toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *