Rideye: een dashcam voor je fiets

Rideye fiets dashcam
Omdat je als fietser nou eenmaal een zwakkere verkeersdeelnemer bent, zeker in vergelijking met lompe SUV’s, vrachtwagens en bussen, is het verstandig om wat voorzorgsmaatregelen te treffen. Deze Rideye is ideaal voor gevaarlijk situaties vast te leggen en later als bewijs te gebruiken.

In Nederland zijn fietsers in het verkeer eerder regel dan uitzondering, maar dat is lang niet overal het geval. En zeker dan kan deze camera die je op je stuur monteert goed van pas komen.

Handig is ook dat de Rideye voorzien is van een sensor die detecteert als je abrupt tot stilstand komt, oftewel een ongeluk hebt. Op die manier worden de laatste beelden voor de crash niet gewist worden.

Rideye is momenteel een project op Kickstarter, maar hun doen van $32.000 is met 28 dagen te gaan al overschreden. De verwachte verkoopprijs van deze camera moet $149 worden. De camera kan in totaal 2,5 uur aan materiaal filmen en zodra het geheugen vol is wordt het oudste materiaal overschreven, behalve als je gecrasht bent natuurlijk. De batterij zou een maand lang mee moeten gaan.

Op zoek naar een dashcam voor in je auto? Neem dan een kijkje in de Autoblog Shop.

[gv data=”yazG9HlrOtU”][/gv]
[gv data=”2WMuh8zrCSU”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Vet cool voor als je van fietsen houdt 🙂 Wat ik alleen niet zo handig vind is dat ze met een batterij werken en geen oplaadmechanisme hebben bedacht. Een dynamo is natuurlijk inbouwtechnisch niet handig, maar er zijn ook andere manieren om op/ bij te laden op basis van beweging van apparaat zelf.

  2. Geen fietser in bewoond gebied in Nederland die dit wil hebben. Vooral omdat dan ook geregistreerd woordt hoe vaak je waar door rood licht rijdt, voorrang neemt waar je dat helemaal niet hebt, voetgangers van zebrapaden jaagt en tegen het verkeer in fietst…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *