Rijkste man Jeff Bezos bewaakt zijn toppositie

De rijkste man op aarde doet er alles aan om dat te blijven
Met geld kun je veel dingen bereiken.

Zakenblad Forbes heeft deze week de lijst met de rijkste mensen ter wereld bekendgemaakt. Amazon-topman Jeff Bezos verdedigt zijn status als de allerrijkste, want hij staat in het lijstje boven Microsoft-man Bill Gates met een waarde van 112 miljard dollar.

Gates moet het stellen met een tweede plek, al zal hem dat waarschijnlijk een zorg zijn. Hij is goed voor een waarde van 90 miljard dollar. Op nummer drie staat zakenman Warren Buffett. Met 84 miljard dollar is hij hekkensluiter van de top drie.

De top 10 allerrijksten bestaat uit diverse tech-topmannen. Zo heb je Bezos en Gates, maar ook Facebook CEO Mark Zuckerberg. Hij staat op plek vijf, met een vermogen van 71 miljard dollar. Op plek 10 staat de laatste tech-gerelateerde rijkaard. Het gaat hier om Larry Ellison, oprichter van softwarebedrijf Oracle. De topman is goed voor een vermogen van 58,5 miljard dollar. De Amerikaanse president Donald Trump staat op plek 766 dit jaar, met een vermogen van 3,1 miljard dollar. De president is 400 miljoen dollar minder waard in vergelijking met verleden jaar.

Foto @Girdhar Gopal/Flickr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *