Ring deurbel kan in de fik vliegen [updated]

Als je een slimme deurbel hebt van Ring afkomstig uit Noord-Amerika moet je even opletten, ze kunnen brandgevaarlijk zijn.

Update: zie update onderaan dit artikel voor een reactie van Ring.

Daar kijk je toch gek van op. Dat je deurbel opeens in de fik vliegt. We begrijpen dat de pakketbezorgers het druk hebben deze dagen, maar dat zelfs de bel er geen zin meer in heeft? Alle gekheid op een stokje. Ring heeft een grootschalige actie op touw gezet in verband met een brandgevaarlijke deurbel.

In de Verenigde Staten zijn 350.000 kwetsbare deurbellen onder de aandacht gekomen van Ring. In Canada nog eens 8.700 stuks. Deze deurbelle kunnen in de fik vliegen. Het gaat om deurbellen die Ring enkel geleverd heeft in de Verenigde Staten en Canada. In theorie kan het voorkomen dat ook jij een Amerikaanse Ring deurbel hebt, bijvoorbeeld via grijze import. Gelukkig heeft het bedrijf op de website uitgelegd hoe je dit eenvoudig zelf kunt controleren aan de hand van een serienummer.

Het is geen preventieve actie. Ring heeft daadwerkelijke verhalen van klanten gehoord dat de deurbel inderdaad in de hens ging. Het lijkt misschien een onschuldig vuurtje, maar het kan toch voor een behoorlijke schade aan de woning zorgen. Het is een geluk bij een ongeluk dat het alleen Noord-Amerikaanse deurbellen betreft. Dus zonder grijze import moet je hier gewoon goed zitten.

Update: In een reactie aan Apparata zegt Ring dat er contact is opgenomen met klanten. Ze krijgen een geüpdatete handleiding en dienen installatie-instructies van het apparaat op te volgen. Het (Engelstalige) statement van het bedrijf klinkt als volgt:

The safety of our customers is our top priority. We [have and continue to work cooperatively with the CPSC on this issue, and]have contacted customers who purchased a Ring Video Doorbell (2nd Gen) to ensure they received the updated user manual and follow the device installation instructions. Customers do not need to return their devices.

Ring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *