Ripple helpt startups die de munt gaan gebruiken

Auteur: , Geen reacties
Ripple helpt startups die de munt gaan gebruiken

Win-win situatie?

Ripple staat vooral bekend als een cryptomunt voor de banken. De makers van de digitale munt willen echter ook onderdeel zijn van het bedrijfsleven. Startups die XRP gebruiken als valuta kunnen op financiƫle ondersteuning rekenen vanuit Ripple zelf, aldus Ripple-topman Brad Garlinghouse.

Als voorbeeld noemt de Ripple-man startup Omni uit San Francisco. Dit bedrijf verhuurt opslag en producten. Het bedrijf maakt gebruik van XRP en kon daardoor rekenen op een investering van maar liefst 25 miljoen dollar vanuit Ripple. Volgens Garlinghouse kunnen we meer van dit soort acties verwachten. De Ripple-topman zit er financieel warmpjes bij. In Januari waardeerde Forbes zijn vermogen op 9,5 miljard dollar.

Met deze keuze slaat de cryptomunt een nieuwe weg in. Aanvankelijk werd de munt ontwikkeld als de cryptocurrency voor banken en financiƫle instituten. Nu kiest Ripple dus ook voor micro-transacties en bedrijfshandel. De digitale munt heeft momenteel een waarde van 0,71 dollarcent. Begin dit jaar kende XRP een piek van meer dan twee dollar in waarde. (via TechCrunch)Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).