Risicootje? Samsung zet toch weer sterkere accu in Note 9

Auteur: , 1 Reactie
Galaxy Note 8

Samsung durft wel. Na het Galaxy Note 7-drama krijgt de nieuwe Note 9 toch weer een krachtigere accu.

We kennen de verhalen van de ploffende Note 7-accu’s allemaal nog wel. De smartphone werd uiteindelijk zelfs helemaal uit de handel gehaald, aangezien het maar niet lukte om een goede oplossing te vinden. De Note 8 kreeg een kleinere, 3.300mAh sterke accu om op safe te spelen, maar de Zuid-Koreanen hebben nu voldoende moed verzameld om de capaciteit weer op te schroeven.

Volgens de Braziliaanse keuringsinstanties beschikt de Galaxy Note 9 over een accu met een capaciteit van 4.000mAh, flink meer dan vorig jaar dus. Volgens vroege tests zou dat voldoende zijn om 25 uur video’s af te spelen op maximale helderheid. De grote vraag is natuurlijk of na die 25 uur de rookpluimen weer uit je Note-toestel komen of dat het allemaal prima werkt.

Dat de Note 9 een krachtigere accu krijgt is in ieder geval een goed teken, want dat maakt het toestel net wat onderscheidender ten opzichte van de Galaxy S9+. Dat toestel heeft ongeveer dezelfde schermafmetingen, maar moet het doen met een capaciteit van 3.500mAh.1 reactie

Tja, grote Chinese spelers als Xiaomi stoppen tegenwoordig ook een 4000 mAh accu in een budget telefoon als de Redmi Note 5, en sommige kleinere merken als Oukitel, Leagoo en Ulefone gaan nog véél verder dan die 4000 mAh. Kwestie van dikte van de telefoon vergroten: ruwweg 1 mm dikker = +1000 mAh. Het zou me niets verbazen als Samsung ook voor een dergelijke oplossing kiest.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).