Roamingkosten moeten uiterlijk in 2015 verboden zijn

Europa roaming
Het Europees Parlement heeft vandaag van Eurocommissaris Neelie Kroes geëist dat zogenaamde roamingkosten (extra kosten voor mobiel bellen en internetten buiten de eigen landgrenzen) uiterlijk in 2015 zijn afgeschaft. Iedereen die wel eens over de grens zijn mobieltje heeft gebruikt weet dat die tarieven belachelijk hoog zijn.

Europarlementslid Lambert van Nistelrooij (CDA) laat weten:

“Veel gsm-providers in Europa maken nu winsten van 400% op de roamingtarieven. Geld verdienen mag, maar dit is echt van de gekke. Europa mag niet langer tolereren dat vakantiegangers en zakenlui op deze manier worden uitgekleed. We moeten toe naar een Europese telecommarkt met voldoende concurrentie.”

Hoe mooi zou het zijn als bel- en mobiele internetkosten in Europa straks gewoon tegen hetzelfde tarief als in Nederland worden afgerekend. Daarnaast pleit Van Nistelrooij er ook nog voor dat buitenlandse belbedrijven in Nederland hun diensten kunnen aanbieden, waardoor er meer concurrentie ontstaat, wat weer tot lagere prijzen zal leiden.

En dat is hard nodig, want in Nederland betalen we ons helemaal blauw in vergelijking met de rest van Europa. Overigens zullen per 1 juli aanstaande de roamingkosten al iets omlaag gaan. Een overzicht van de roamingkosten in Europa kan je HIER vinden.

Laten we hopen dat het Europees Parlement in staat is om de Europese Commissie te overtuigen van dit probleem. Dan hoeven we ons vanaf 2015 geen zorgen meer te maken over het gebruik van onze telefoon zodra we de grens gaan.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *