‘Roamingkosten zijn per 1 juli 2014 verleden tijd’


De schandalige beprijzing van data over de landsgrenzen gaat eraan. Basta. Finito. Bellen in het buitenland wordt eindelijk goedkoper.

Tenminste, dat zou vandaag zijn besloten in Brussel. Recent eiste het Europees Parlement nog van Eurocommissaris Neelie Kroes (VVD) dat roamingkosten uiterlijk in 2015 worden afgeschaft. Dit wordt nu een jaartje opgeschoven, zo melden insiders aan The Telegraph, want een horde van 27 Eurocommissarissen heeft vaart achter de zaak gezet.

In de komende weken zal het EP naar buiten treden met verdere details. Zo zouden providers onderling waarschijnlijk nog wel kosten mogen rekenen. Maar u, als consument, wordt voortaan iets minder hard genaaid wanneer er in het buitenland word gebeld, ge-sms’t, of gebruik wordt gemaakt van mobiel internet. Vooral voor dat laatste is het verbod op dataroaming een uitkomst, want laten we eerlijk wezen: daar hebben we ons al compleet scheel aan betaald. En het telefoonverkeer is hier al zo duur.

Hoe hard de telco’s getroffen worden die voorheen winsten van 400% op roamingtarieven maakten? Wel, de EU verwacht een inkomstendaling van 2% voor ze, maar ziet op termijn de winst toenemen, omdat we straks in het buitenland meer gebruik maken van mobiele telefoons. We zullen zien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *