Robotchef van 10.000 euro maakt voortaan je eten klaar

Laat je eten voortaan bereiden door de Robochef
Een Londens bedrijf heeft vandaag ’s werelds meest precieze robotchef gelanceerd tijdens de ‘Robotics trade fair’ in Duitsland.

De Robochef is ontwikkeld door Moley Robotics. De robot werkt misschien niet zo snel als een echte chef, maar kan wel voedsel in stukken snijden, roeren, kloppen en kent nog veel meer handelingen. De Robochef kan op die manier gerechten bereiden waar een professionele chef hard zijn best voor zou moeten doen.

Het apparaat maakt gebruik van de technologie ‘motion capture’ en neemt op deze manieren de handelingen over die een menselijke chef maakt als hij in de keuken bezig is. Op dit moment kan de Robochef nog maar een gerecht klaarmaken: een soep. De slimme robot is in 2011 getraind door Tim Anderson, de winnaar van Masterchef, om deze soep klaar te maken.

Volgens de ontwikkelaar krijgt de slimme chef een prijskaartje van 10.000 euro. De eerste Robochefs zullen vanaf 2017 te bestellen zijn. Daarnaast zijn er plannen om de robot uit te breiden met een koelkast en vaatwasser, zodat je straks niet meer zelf hoeft te klungelen in de keuken. Het ultieme doel is dat gebruikers straks vanuit de auto een maaltijd kunnen bestellen en deze bij thuiskomst klaar staat op tafel.

[gv data=”SNy6fEuPWbc”][/gv]

Eén reactie

  1. Maar als de robot de chef precies na doet moet je dus alles op precies zo hebben en uitstallen zoals de chef het deed? Het is niet dat de robot ingrediënten herkent en aan de hand daarvan een maaltijd maakt.

    Mja voor 10.000 euro kan je ook geen super robot bouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *