Robotpak van Panasonic komt dit jaar op de markt

Robotpak van Panasonic komt dit jaar op de markt
Activelink, de robotafdeling van Panasonic, maakt het dit jaar nog mogelijk om jezelf te transformeren tot een beginnende Iron Man. Het tijdperk dat we een robotpak in de kast kunnen hangen is aangebroken.

Exoskelet

Het robotpak van Panasonic ziet eruit als een exoskelet en wordt gevoed door een lithium-ion batterij waar de stellage zo’n drie uur op kan draaien. Het robotpak moet gezien worden als een verlengstuk van je lichaam en is in staat om objecten tot 100 kg op te tillen, zonder dat het je moeite kost. Hij kan een loopsnelheid van maximaal 8 km/u halen. Voor de armen komen verschillende opzetstukken beschikbaar, zodat het ook mogelijk wordt om ermee te scheppen of een hamer te hanteren.

Ruimte

Of ‘ie ook kan vliegen? Dat helaas niet. Het ontwikkelingsteam kijkt wel naar mogelijkheden om het robotpak te gebruiken in combinatie met een ruimtepak tijdens ruimtewandelingen, een duikersversie wordt ook overwogen. De verwachte prijs van het futuristische pak ligt volgens Yahoo 500.000 yen, omgerekend 3.510 euro. Een stuk goedkoper dan het 2,25 meter hoge robotpak van Sagawa Electronic.

[lg_folder folder=”Panasonic/Powered_Suit/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *