Robots gaan hoofdrol spelen in bestrijding Ebola

Robot-Dokter
Wetenschappers zijn het er over eens dat robots de veiligste manier zijn om Ebola te bestrijden. Nu moet ze alleen nog gemaakt worden.

Een tijdje terug schreven we al een bericht over robots in Texas die in ziekenhuizen een handje meehielpen om kamers te ontsmetten. Het lijkt er op dat deze robots in de nabije toekomst andere mechanische collega’s krijgen, want vandaag hebben het Witte Huis en drie wetenschappelijke instituties besloten om op 7 november een workshop te organiseren.

Risico verminderen
Tijdens deze workshop komen wetenschappers bij elkaar om de toegevoegde waarde van robots te bespreken bij de bestrijding van Ebola. Hulpverleners die met de ziekte in aanraking komen, lopen immers de kans om zelf een slachtoffer te worden, en dat risico kan verminderd worden door vaker robots in te zetten.

Het doel is dan ook om fysiek contact zoveel mogelijk te vermijden, en op dat vlak komen robots goed van pas. Zo kunnen ze ruimtes ontsmetten, goederen leveren maar ook met behulp van een camera en videochat een geleerde een potentieel gevaarlijke plek laten bezoeken.

Geen nieuwe ontwerpen
Omdat er geen tijd is om compleet nieuwe ontwerpen te bouwen, zullen de wetenschappers bestaande modellen gebruiken en aanpassen. Ook zullen er nog steeds mensen bij betrokken moeten blijven, zo meldt Computerworld. Als alles meezit, kunnen de eerste robots al in een paar weken of maanden klaar zijn voor gebruik.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *