Robots gooien straks je auto vol [video]

Duidelijk een bias voor Europese auto's
Geen zin meer om naar buiten te gaan en je tengels eraf te vriezen terwijl je weer eens je tank vol gooit? Straks doen robots dat voor je. Lang leve vooruitgang.

Zelf heb ik niets tegen tanken, buiten dan het betalen achteraf. Maar sommigen kunnen niet tegen de lucht, zijn bang om infecties op te lopen van de pomp, of gewoon aartslui. En voor die mensen zullen straks robots de taak van het pompen overnemen. Want ze kunnen echt wel veel meer dan bejaarden de stuipen op het lijf jagen of van rotsen vallen.

Het systeem is eigenlijk vrij simpel, zegt uitvinder en verkooppartij Husky Corporation. Infraroodlampen en camera’s sporen de benzineflap op. Vervolgens wordt deze met een zuignapje geopend, en een robotarm gooit de gewenste hoeveelheid brandstof er in. Zodra de auto vol is hangt deze ook weer het pistool terug op de pomp. De bedoeling is dat uiteindelijk bestuurders via een touchscreen de gewenste brandstof kunnen selecteren en ook kunnen betalen.

Wij zien slechts een paar problemen hier mee. Niet alle auto’s hebben een klepje wat meteen als dop fungeert. Sterker nog, mijn huidige auto vereist de sleutel om de dop te openen. Wij vrezen dat eigenaren van zulke auto’s pech hebben, of een kostbare aanpassing op hun auto moeten doen.

[gv data=”0bZ2u5UnApA”][/gv]

Overigens is er al sinds jaar en dag een soortgelijk systeem als proef aanwezig in een Nederlandse benzinepomp. Bij de TankPitStop in Emmeloord is al een robotarm actief die dorstige auto’s van sapjes voorziet. Ook hier bestaat het probleem dat sommige auto’s, evenals de meeste klassiekers, niet gebruik kunnen maken van de pomp.

[gv data=”3fxhE16B7Bc”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *