Robots vullen tribune van Zuid-Koreaans honkbalteam

fanbot
Een Zuid-Koreaans honkbalteam zal vanaf nu ook toegejuicht worden door mechanische fans. Op die manier zijn supporters vanuit huis er toch een beetje bij.

Het hele idee achter de Fanbot klinkt eigenlijk best logisch. Fans die thuis een wedstrijd meekijken, juichen immers vaak net zo hard als het publiek dat daadwerkelijk in het stadion zit. Waarom zou dit enthousiasme niet vanuit de huiskamer naar de arena verplaatst kunnen worden? Dit levert onderstaande robotsupporters op, die met LED-bordjes en een beeldscherm kijkers van over de hele wereld op de tribune van de HanWha Eagles plaatsen.

Zet een wave in
Op de LED-borden kunnen boodschappen worden gezet, en het gezicht van de robot kan worden aangepast door een foto van jezelf te uploaden, die vervolgens op het hoofd verschijnt. Met de berichtenbordjes kun je het publiek aansporen om te gaan zingen of om de wave in te zetten. Als we de video hieronder mogen geloven, doet heel het stadion vervolgens vrolijk mee met de enthousiaste robot. Wij hopen wel dat HanWha-haters geen toegang krijgen tot deze Fanbots, want dat zou de sfeer meer kwaad dan goed doen.

De HanWha Eagles lijken ieder middel in te schakelen om voor een betere sfeer in het stadion te zorgen, wat ook wel nodig is als je naar hun prestaties kijkt. De laatste vijf jaar zijn ze vier keer laatste geworden in de Zuid-Koreaanse honkbalcompetitie, en ook dit jaar ziet het er weer slecht uit. Als de hele fanclub uiteindelijk besluit om het team te verlaten, dan hebben ze in ieder geval de Fanbots nog.

[gv data=”BBiRLYu8Wjo”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *