Rocket League op Switch: flink downgraden vereist [video]

Auteur: , Geen reacties
Rocket League Nintendo Switch

Zonder downgrades gaat het razend populaire spelletje echt niet werken op de nieuwe console van Nintendo.

Op de E3 persconferentie van Nintendo zijn heel wat toffe games voorbijgekomen. Wat te denken van een nieuwe Mario-titel, een echte Metroid Prime game en het populaire Rocket League? Laatstgenoemde game moet echter flink wat tweaks ondergaan om speelbaar te zijn op de grafisch beperkte console van Nintendo.

Hoewel de Switch een 720p-resolutie in tabletmodus en 1080p-resolutie op een tv ondersteunt, blijft Rocket League standaard hangen op eerstgenoemde resolutie. Door deze beperking moet het volgens ontwikkelaar Psyonix mogelijk zijn om een constante framerate van 60fps te bewerkstelligen. Wel zo handig voor een razendsnel spel als Rocket League.

Helaas blijft het niet bij een downgrade in resolutie: ook moeten er grafische concessies gedaan worden om Rocket League zo soepel mogelijk te laten draaien op de Switch. Het bedrijf wil echter niet vertellen wat of waar deze concessies precies gedaan worden.

Ondanks dat het spel er misschien wat minder uitziet, zitten er wel toffe extra’s in de game verpakt zoals in onderstaande video te zien is. Ook kunnen Switch-spelers wel spelen tegen Xbox One- en PC-gebruikers dankzij de nieuwe cross-play feature. Dit in tegenstelling tot de PlayStation 4-spelers onder ons.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).