Rockstar deelt zware straffen uit aan cheaters in GTA Online

Foei
Er zijn cheats in GTA Online waarmee je een wanted-bedrag van miljarden dollars op iemands hoofd kan zetten. Hierna wordt je logischerwijs snel omgelegd, waarna de cheater er met de bounty vandoor gaat. Dit werd onlangs al gefikst met een update 1.09 die ervoor zorgt dat cheats niet meer werken. Rockstar haalt nu nog een keer de zweep eroverheen.

Rockstar Games, uitgever van GTA, laat weten dat ze meer gaan doen om cheaters aan te pakken. Als onderdeel van het geplande onderhoud waardoor de game vannacht offline ging is bij alle valsspelers – ook iedereen die dit niet bewust heeft gedaan maar wel ‘illegaal’ geld heeft ontvangen – het oneerlijk verkregen bedrag aan GTA$ weggehaald. De digitale dollars die wel eerlijk zijn verdient blijven in het bezit van de gamers.

Dit lijkt niet bij iedereen te hebben gewerkt. Enkele gebruikers klagen dat ze onterecht geld kwijt zijn geraakt.

Geïsoleerde cheater pools

Voor degenen die actief hebben meegedaan aan het cheaten heeft Rockstar een zwaardere straf in petto. Dit kan een permaban betekenen, waardoor je nooit meer in GTA Online mag participeren, of een verbanning naar een geïsoleerde cheater pool. Een soort rustoord annex open gevangenis voor oudgediende cheaters.

Rockstar Games doet ook een oproep aan GTA Online-gamers om cheaters in het spel aan te geven. Deze NSB-functie is te vinden in het Pauze-menu onder de Online-tab, waar je spelers vervolgens kunt selecteren en aangeven.

[lg_folder folder=”0_Games/GTA_V/Wallpapers/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

  1. Ik heb even de gebruikers bekeken die niet tevreden waren.
    Maar ze hadden allebei gecheat geld.

    mel252 heeft 10 miljard ‘verdiend’ en -1 miljard weggegeven.
    yousif300 heeft 1 miljard gekregen geld.

    99% van die zeikers lult maar wat.
    Je kan de statistieken opzoeken via de Rockstar Games Social Club.

  2. Wat een gezeik, GTA is toch om te cheaten?! tenminste daar was het vroeger altijd het spel voor. Dan moeten ze er maar voor zorgen dat mensen snel geld kunnen verdienen en niet steeds zo’n lullig bedrag krijgen. Je wilt namelijk natuurlijk wel de dikste auto’s kunnen rijden. En tja als er een mogelijkheid is om iets te doen, een fout in het spel, hoe kan het dan cheaten zijn? Dan moeten ze het spel zo maken dat het niet mogelijk is om zoiets te doen…

    • @drivingpleasure: Het gewone cheaten van glitches in de game bestraffen ze niet.
      Er was bijvoorbeeld een glitch dat je auto’s kon blijven verkopen.
      Of auto’s kopen via een website die niet beschikbaar hoorden te zijn.

      Maar dit waren hackers. Die buiten de limieten van GTA: Online gingen.
      Dat soort lui moet je streng aanpakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *