Rockstar onderzoekt te vroeg verkochte versies GTA V

GTA V Rockstar onderzoek
Officieel ligt Grand Theft Auto 5 morgen pas in de (digitale) winkel, maar dankzij een winkel in Parijs en Amazon hebben een aantal mensen het spel nu al in handen. Rockstar Games is daar, om het voorzichtig uit te drukken, niet zo blij mee.

Bepaalde mensen die via Amazon het spel gereserveerd hadden kregen een aangename verrassing toen ze plotseling het spel al voor 17 september ontvingen. Waarschijnlijk heeft Amazon dat niet met opzet gedaan, maar ging het om een fout in het systeem.

Een winkel in Parijs heeft wel doelbewust het embargo gebroken door afgelopen weekend alvast te beginnen met het verkopen van GTA V. In een reactie heeft Rockstar laten weten:

“in the process of investigating early ‘sales’ to determine how and why this is occurring”

Ook scheen het spel al verspreid te worden via diverse torrentwebsites, maar daar bleven wel gevaren aan. Microsoft blokkeert namelijk Xbox Live accounts die een illegale versie van GTA V spelen. De policy van Rockstar met betrekking tot het voortijdig openbaar maken van beelden is vrij strikt te noemen:

Pre-Release Footage: No pre-release leaked footage of any kind: Any posting of in-game footage from leaked copies of the game prior to its official release date will be taken down, regardless of how the game was obtained. This includes “early unboxing” videos.

Tot slot nog een video waarin te zien zou zijn hoe een Frans jongetje reageert op het krijgen van GTA V.

[gv data=”za2Dh817ZyM”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *