Roermond gaat een virtueel pretpark bouwen: Yumble

Roermond gaat een virtueel pretpark bouwen: Yumble
Roermond krijgt een nieuw pretpark. Het heet Yumble en geeft bezoekers digitaal vertier met virtuele attracties en andere high-tech bezienswaardigheden.

Yumble richt zich met hun attracties op augmented reality. Achtbanen, interactieve spellen en andere vormen van vertier worden via projecties en wearable tech-apparaten ‘werkelijkheid’. Een aanpak die volgens de ontwikkelaars de toekomst van entertainmentparken is.

Een groot voordeel van een digitale attractie is de eenvoudige manier van vernieuwen. We zijn tegenwoordig wat betreft technologie niet zomaar tevreden en ook de houdbaarheid van een nieuwe attractie is kort. Via het updaten van software zijn attracties eenvoudig te voorzien van nieuwe functies en effecten. Toch boekt bijvoorbeeld de Efteling met een ouderwets concept en relatief oude attracties ook veel succes.

Als het aan Yumble ligt is Roermond nog maar het begin. Zij zouden graag uitbreiden met meer pretparken in verschillende Europese landen. De verwachting is dat het Yumble-entertainmentpark in Roermond dit jaar nog klaar zal zijn.

[gv data=”e6lTv_77qvI”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *