Rol moeiteloos door de straat met elektrische rolschaatsen

Elektrische-rolschaatsen
Een zwevend skateboard is nog net iets te futuristisch, maar tot die tijd hebben we deze elektrische rolschaatsen om de skatescene naar een nieuw tijdperk te tillen.

Deze plompe skates zijn de nieuwe hit op crowdfundingwebsite Kickstarter. Acton’s RocketSkates rollen op een accu, maar zijn vooral indrukwekkend omdat ze geen afstandsbediening nodig hebben om te werken. Naast een motortje, zit er in iedere skate namelijk een microprocessor, die met elkaar synchroniseren om dezelfde snelheid aan te houden.

Om te versnellen kantel je je voet naar voren, en door je hielen naar beneden te buigen rem je af. Een bijbehorende app voor iOS en Android geeft je informatie over de skates en hij brengt ook de gereden routes in kaart. Voorlopig komen de skates in drie soorten, die vooral op het gebied van accuduur van elkaar verschillen. Zo houden de Rocket Reds het 45 minuten vol, terwijl de Deep Space Black-skates 90 minuten zonder stopcontact kunnen.

Enorm succes
In onderstaande video krijg je een eerste blik op de RocketSkates van Acton, die inmiddels hun Kickstarterdoel van $50.000 ruimschoots voorbij zijn. Op het moment van schrijven is er al bijna een half miljoen gedoneerd. Hoeveel de elektrische rolschaatsen gaan kosten is nog niet bekend, maar als we naar de stretch goals kijken, lijken ze er rond de vijfhonderd dollar voor te vragen.

[gv data=”_XF12JYMJ5M?”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *