Rolstoel op zonne-energie gaat maar door en door

Elektrische rolstoel met zonnepanelen
Het is natuurlijk balen als je mobieltje of elektrische auto ergens in de middle of nowhere zonder stroom komt te staan. Dan moet je naar huis lopen, of het even zonder telefoon doen. (De horror!) Maar wat nou als je écht helemaal nergens meer naar toe kan als de accu leeg is?

Mensen die gebruik maken van een elektrische rolstoel hebben altijd een beperkt bereik door de accu’s in hun stoel. Hierdoor zijn ze beperkt in hun doen en laten, de stoel moet altijd weer opgeladen worden. Nu zijn er een stel Amerikaanse studenten die zonnepanelen op zo’n rolstoel hebben geknutseld. Met deze constructie is het mogelijk om, zolang er licht is, oneindig ver te komen. De inklapbare zonnepanelen op het dak drijven de rolstoel aan, ook als er wat bewolking hangt, en de ingebouwde accu’s zorgen er voor dat er ook ’s avonds doorgereden kan worden. Doordat de zonnepanelen boven de gebruiker zitten heeft deze ook nog eens een lekker plekje in de schaduw op een zonnige dag.

De stoel kan 4.5 uur lang een snelheid van 5 mijl per uur, of zo’n 8 kilometer per uur aanhouden, of oneindig 1 mijl per uur, 1,6 kilometer per uur volhouden. In de praktijk betekend dit dat de rolstoel nooit leeg zal raken bij het slentertempo van een dagje shoppen in de stad, maar ook langer een stevig wandeltempo vasthouden dan menig wandelaar.

Filmpje van de rolstoel in actie:[gv data=”GRr6O-1-Jqk”][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *