Romo, de nutteloze robot die je stiekem wilt hebben

Romo
Wat in 2011 begon als een wild idee op een crowdfundwebsite, is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig product dat sinds enige tijd op de markt is. Maar wat kan het eigenlijk?

In deze aflevering van Hoe is het nu met kijken we naar een soort Furbie 2.0. Een robotonderstel op minuscule rupsbanden, waarbij een iOS-apparaat (iPod of iPhone) het brein van de machine vormt. Via een ander apparaat met WiFi is de constructie vervolgens te besturen – ook via een apparte app – en kun je via de camera op afstand meekijken. Het volwassen neefje van DJ Roomba, zeg maar.

De Romo kreeg recentelijk een update waardoor hij nu ook in staat is om gezichten te herkennen. In principe zou hij dus kunnen reageren op het binnenkomen van zijn ‘baasje’. Ook een onderdeel van de update is dat hij zichzelf steeds meer kan aanleren. Daarnaast heeft het bedrijfje achter de Romo een software development kit (SDK) uitgebracht waarmee andere partijen zelf apps kunnen brouwen.

De ietwat nutteloze maar coole gadget kostte ten tijde van zijn Kickstarte-campagne 175 dollar. Inmiddels is hij ook buiten die site om te bestellen, voor de prijs van 200 dollar, maar dat is inclusief verzendkosten. Binnen de VS gaat ‘ie weg voor 149 dollar.

[gv data=”UAu7eu7e82Q”][/gv]

En dan nu zijn beperkingen:

[gv data=”KfaXPYOCUQI”][/gv]
[lg_folder folder=”0_Divers/Romo_smartphone_robot/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *