RomoCart: racen met projecties op je kamervloer [video]

Auteur: , 1 Reactie
RomoCart

Met RomoCart verander je een huiskamer in een volwaardig kartcircuit, waar je vervolgens met je smartphone overheen kunt rijden. Zien is geloven.

Om dit indrukwekkende speelgoed te laten werken, heb je twee Romo robotjes nodig, een projector en wat bewegingssensoren. Met een controller bestuur je het autootje waar je telefoon in zit, en door het geprojecteerde speelveld op je vloer is het mogelijk om bananen weg te leggen, raketten af te schieten en boosts te gebruiken. Precies zoals in Mario Kart dus, maar dan op de grond van je huis- of slaapkamer.

Kussens en teddyberen
Door zelf voorwerpen op de grond te leggen (zoals kussens en theekopjes) maak je jouw eigen racebanen, die zich een weg vormen om alles wat op de vloer ligt. Het maakt het zelfs mogelijk om een onschuldige teddybeer in te zetten als turret, die constant raketten wegschiet om jouw race te bemoeilijken.

Standaard radiografisch bestuurbare autootjes kunnen hier niet voor gebruikt worden, omdat de makers van RomoCart de Romo’s zo geprogrammeerd hebben dat ze reageren op rake klappen van raketten en het oppakken van voorwerpen. Voor een uitgebreide uitleg hoe je dit zelf voor elkaar krijgt, kun je op het blog van bedenker Kawamoto Ken terecht (via deze link). Onderstaande trailer bewijst in ieder geval dat het de moeite waard is.1 reactie

Dat ziet er verdomde vet uit!
Jammer alleen dat ik geen iPhones heb.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).