Rormix: ontdek nieuwe bands voordat ze cool zijn

Auteur: , Geen reacties
Rormix

Wees je hipstervrienden die constant met nieuwe, onbekende bandjes komen te snel af met Rormix.

Om nieuw talent een kans te geven focust Rormix zich volledig op bands die nog geen contract bij een platenlabel getekend hebben maar wel genoeg talent in huis hebben. Als je de app besluit te downloaden op je Android- of iOS-toestel krijg je de vraag of Rormix je muziekbibliotheek mag scannen. Op deze manier kiest de app de juiste bands die bij jouw smaak passen.

Hoge kwaliteit
Op deze manier zit je binnen een paar seconden al naar een muziekvideo van een totaal onbekende band te luisteren, die goed aansluit bij je muzieksmaak. Rormix cureert de muziek zelf, zodat er geen database ontstaat met muzikanten die vanuit hun slaapkamer met een slechte microfoon een cover opnemen. Alles wat je tegenkomt in de app is van een relatief hoge kwaliteit.

Rormix-app

Met een druk op de knop kun je jouw nieuwe muzikale ontdekking vervolgens delen met je vrienden. Omdat het hier om bands zonder platencontract gaat, is het echter vaak wel lastig om een nummer te kopen. Links naar iTunes zijn bijvoorbeeld zeldzaam, en in de meeste gevallen ben je overgeleverd aan de website van een band om daar hun album of single te bestellen.

Browsers of apps
Kan jouw muziekbibliotheek ook wel een opfrisser gebruiken? Dan kun je Rormix hier downloaden voor Android en hier voor iOS. Er is overigens ook een desktopversie beschikbaar in de Firefox Marketplace of gewoon in je browser.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).