Rotterdam wil ‘Pokémon Go’-achtige app gaan maken

Auteur: , Geen reacties
Pokemon Go

Kom in beweging!


Pokémon Go is een gezonde app. Je MOET immers bewegen om de Pokémon te kunnen vangen. Rotterdam kampt met veel inwoners die niet of nauwelijks bewegen. De Zuid-Hollandse stad loopt achter op het landelijke gemiddelde en ambtenaren broeden op een interessante oplossing: een app.

Met het succes van Pokémon Go in het achterhoofd, ziet de gemeente brood in het ontwikkelen van een app, zegt Sven de Langen, de Rotterdamse wethouder van Gezondheid. Gebruikers moeten in beweging komen om bijvoorbeeld beloningen te krijgen. De gemeente zal hiervoor de samenwerking moeten aangaan met bedrijven en andere partijen om beloningen te verzinnen.

Korting op een dagje uit kunnen mensen bijvoorbeeld tot bewegen zetten. Het idee begeeft zich nu nog in de kinderschoenen. Rotterdam gaat onderzoek doen naar het plan. Eén van de belangrijkste eisen is dat alle leeftijdsgroepen moeten kunnen meedoen. Dat is met Pokémon Go ook het geval, mits de speler goed ter been is natuurlijk. (via de Telegraaf)Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).