Zo wordt Rotterdam de trekpleister voor watersporters

Rotterdam watersportgebied
De Rotterdamse havens moeten uitgroeien tot dé hotspot voor watersportliefhebbers. De Steigersgracht gaat namelijk op de schop, zodat je er binnenkort veilig het water op kunt.

Het gebied zal onder andere toegankelijk zijn voor surfers, rafters, kayakers en scubaduikers. Grote golven zullen ervoor zorgen dat het de watersporters aan actie niet ontbreekt. Daarnaast wordt het kanaal meteen gezuiverd dankzij de stroming die de golven veroorzaken. Hoe dat precies in zijn werk gaat, is nog niet duidelijk, maar het lijkt ons een win-win situatie.

Het project RiF010 zet zich ook in om meer mensen warm te maken voor de watersport. Zo gaan ze zich onder andere bezig houden met het samenstellen van een activiteitenprogramma. Het doel is om in de zomer van 2015 verschillende evenementen te organiseren, zoals surfwedstrijden, waterpolowedstrijden en schoonspringen.

Ook is er rekening gehouden met mensen die niets met watersport hebben, maar het wel leuk vinden om ernaar te kijken. Speciaal voor deze mensen komt er namelijk een terras dat uitkijkt op het waterspektakel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *